Login

Profiel van Ellie Lardenoije

Naam
Ellie Lardenoije
Woonplaats
Amsterdam
Leeftijd
26
Over Ellie Lardenoije


Geschreven artikelen

Dans met Vajravārāhī door intense emoties

Vajravārāhī is een Tibetaanse godin: keizerin van de dans en vat vol emoties. Kan zij je helpen vrijheid te vinden?

Vrouwen en boeddhisme: Pema Chödrön

“Films kijken, joints roken, geen enkele vorm van entertainment hielp haar alle nare gevoelens te verdringen.” Het leven van Pema Chödrön ging niet altijd over rozen. Hoe werd zij uiteindelijk toch Ellie’s lichtende voorbeeld?

Mediteren met een beat

“Soms is er ruimte voor een duet, voor wat acrobaten fratsen of ontstaat er spontaan een soort regendans-oerang-oetang-alfa-mannetjes-achtig tafereel. Klinkt dit idioot? Dat is het volgens Ellie ook. En toch lijken haar ‘ecstatic dance’ avondjes verdacht veel op mediteren.

Niet-oefenen is ook oefenen

Aan een cursus mindfulness beginnen en dan opmerken dat je lang niet altijd opmerkzaam bent. Wat een heerlijke paradox! Ellie herkent zich er wel in...

Vrouwen en boeddhisme: De trip van het leraarschap

“Soms valt alles op z'n plek, maar andere momenten ben ik helemaal blanco en vraag ik me af waar ik eigenlijk over praat. Dat maakt me soms onzeker”. Lette de Moor zet de eerste schreden op het pad van het leraarschap. Ellie sprak haar over deze spannende ontwikkeling.

Nooit meer door rood praten

Stoplichten helpen je niet alleen veilig een drukke stad door. Ze komen ook erg goed van pas in het sociale verkeer. Ellie ontdekt de kunst van het mindful communiceren.

Boeddhistisch carrière maken

Veel biertjes tappen voor weinig geld. Heel gezellig allemaal, maar Ellie bedient de mens liever met iets zinvollers dan bier. Ze ontdekte onlangs het beroep van boeddhistisch geestelijk verzorger en interviewde Pieter van der Kulk.

Hoe overleef ik..twaalf jaar in een grot?

Twaalf jaar wonen in een grot en de hele dag mediteren. Niks voor westerlingen toch? De Britse Diane Perry bewees het tegendeel. Als Tenzin Palmo blies zij nieuw leven in een verloren traditie van boeddhistische nonnen. Tegenwoordig is zij Ellie’s lichtende voorbeeld.

Verliefd, verloofd, verlicht?

“Mijn doel is simpel: aardig gevonden worden, leuk, knap, slim en mooi. Hoe ik dat bereik? Door bevestiging te zoeken en erkenning te vragen. Wat het me oplevert? Vooral meer zorgen.” Spiritueel verantwoord verkering hebben, is het mogelijk? Ellie zet alvast een eerste stap.

Onthechten met volle teugen

Leven met volle teugen. Volledig opgaan in wat je doet, je emoties de vrije loop laten, gezelligheid met vrienden en lekker ‘slapen’ bij je geliefde. Wellicht niet direct jouw eerste associaties met het woord onthechting. Dat gold ook voor Ellie Lardenoije. Totdat ze ontdekte wat onthechting eigenlijk écht inhoudt.

Een rechte rug, een open hart

Het nieuws. Via de televisie, de krant, of het internet word je de hele dag op de hoogte gehouden van wat er speelt in de wereld. Hoe ga je om met negativiteit in de wereld en in je eigen leven? Onze gastredacteur Ellie Lardenoije deelt haar ervaring.

Ellie  Lardenoije