Login

Profiel van Chihiro Geuzebroek

Naam
Chihiro Geuzebroek
Woonplaats
Amsterdam
Leeftijd
25
Over Chihiro Geuzebroek
Singer/songwriter, filmwetenschappen BA, Soka Gakkai member, wereldleider in spe en wie weet wat nog meer...

Muziek, geloof en media staan voor mij allemaal in dienst van hoop, liefde, confrontatie, contact, speelsheid en uitdaging. Ecologie en balans komen eveneens in alledrie de velden terug. Ik heb de last en luxe zowel een redelijk analytisch als emotioneel beestje te zijn. Door verdieping in boeddhistische studie, geloof en beoefening in het dagelijks leven ben ik in staat niet vast te draaien in overgevoeligheid of abstract analytisch denken dat na laat concreet nuttig te zijn.

Sinds 2006 ben ik bezig het Nichiren Daishonin boeddhisme te verkennen. In 2007 heb ik mijn gohonzon ontvangen. Sindsdien heb ik onwaarschijnlijk veel voorspoed in mijn leven. De tegenspoed daarentegen wordt steeds makkelijker te behapstukken. Ik reciteer dagelijks "nam myoho renge kyo" om de wereld vanuit een hoge levenstaat te ervaren en om in staat te zijn elke dag mezelf te kunnen verrassen.

Laat je ook verrassen en zie wat je nieuwsgierigheid je oplevert!


Geschreven artikelen

Hoe maak jij vrede?

Eén van de bekendste manieren om je in te zetten voor vrede is demonstreren tegen dat wat vrede niét is. Maar dat is maar één onderdeel. Nichiren-boeddhiste Chihiro praat met moslima Hanan over wat het nog meer is.

Baby boeddha

Zijn baby's een soort mini-boeddha's die hun ouders onderwijzen in het vertrouwen in de wereld van het instinct? Is nieuw leven op de aardkluit zetten misschien de grootste bekrachtiging voor eigen verlichting? Chihiro vroeg het zich af en ging op zoek naar antwoorden...

Mijn bank is jouw bank

Een vreemde op je eigen bank laten slapen? Voor de een nachtmerrie, voor de ander een mooie manier om dana, vrijgevigheid, te beoefenen. Chihiro Geuzebroek behoort tot die laatste categorie.

Hoop Stap Sprong

Heb je hoop wel eens als een lopend vuurtje zien verspreiden? Nee? Kom dan naar de Kosen Rufu viering van de Soka Gakkai International (SGI)op 15 maart.

Battle in Seatle

Chihiro Geuzebroek bespeurt boeddhistische strijdlustigheid in de film Battle in Seatle: 'Boeddhisme gaat over winnen of verliezen en zo ook menig Hollywood-plot. Toch is het maar zeldzaam dat de boeddhistische betekenis van 'winnen of verliezen' wordt vertegenwoordigd door een Hollywood-film'.

Je bent niet alleen

Seks is leuk, spannend, lekker. Maar wat als het dat niet is? Twee Nichiren-boeddhisten die op jonge leeftijd misbruikt werden, vertellen hoe zij vergif veranderden in medicijn.

Hoe onsterfelijk ben jij?

Wat zeg je tegen een verdrietige vriendin van wie de vader zal overlijden? Chihiro Geuzebroek geeft troost en zet uiteen waarom zij niet bang is voor de dood.

Duivelse verlichting

Er zijn van die momenten dat je even niet zo sterk in je schoenen staat. Voor je het weet laat je je gedachten overnemen door een duiveltje dat er alles aan doet om je te laten voelen dat je niet deugt. Chihiro Geuzebroek kijkt die duivel eens diep in de ogen.

Goedemorgen Next Generatie!

Laurens van Aarle en Chihiro Geuzebroek doen in een brief aan de Nrc Next van 10 juni een oproep aan de Next generatie: 'Wat doet er voor jou echt toe in het leven? En hoe geef je dat momenteel vorm? Het leven is kostbaar en de duur ervan onzeker'.

Happy Bubble Expansion

Een gelukkig persoon is het grootste kado voor zijn omgeving. Maar als de gelukkige sjaak gelovig is dan wordt er al snel wantrouwend naar het geluk gekeken. Is hij niet een beetje naïef misschien? Is geloof überhaupt niet irrationeel? Chihiro Geuzebroek licht toe waarom zij gelooft.

Grote vlekken, kleine vlekken, goedbedoelde vlekken

Wat doe je als rechtgeaarde boeddhist wanneer je ruzie hebt met een vriend? Chihiro Geuzebroek (24) keek toe bij een ruzie tussen twee boeddhistische vrienden. 'voor de lol betrekken ze de boeddhistische beoefening van de ander in het conflict. "Wat jij dus doet is echt zó erg niet boeddhistisch!". "Dat is zo erg jouw negatieve karma".

Chihiro  Geuzebroek