Login

Profiel van Kitty Arends

Naam
Kitty Arends
Woonplaats
Arnhem
Leeftijd
38
Over Kitty Arends
Eindredacteur Bodhitv, redactie en PR bij de BOS en freelance journalist.

www.kittyarends.nl


Geschreven artikelen

Relatiestatus: Vrijgezel & Boeddhist

Al drie jaar op rij ontvangt Bodhitv’s redacteur Kitty een kaartje van dezelfde man op Valentijnsdag. Op het kaartje staat steevast een uitnodiging voor een wel heel bijzondere date: “Het is weer tijd voor uw halfjaarlijkse controle.” Was getekend: je tandarts.

De toekomst van online boeddhisme

Op 31 december 2015 nam de BOS officieel afscheid als onafhankelijke omroep. Boeddhistische programma’s worden nu uitgezonden door de KRO/NCRV en ook de website Bodhitv bleef in de lucht. Wat is er gebeurd in het afgelopen jaar? En hoe ziet een mogelijke toekomst van Bodhitv eruit?

Boeddhistisch opvoeden doe je zo!

Volgens de legende verliet de Boeddha zijn vrouw en kinderen omwille van zijn eigen verlichting. Niet bepaald een verlichte actie, zouden wij anno 2016 zeggen. Bodhitv sprak met vier boeddhisten over het gezinsleven. Wat zou de grote stichter van hen kunnen leren, had hij vandaag geleefd?

“Nieuws moet slecht zijn. Anders is het niet interessant.”

“Het wij-zij denken keert terug.” “Onze hokjesgeest dreigt vrij baan te krijgen.” En: “We lijken steeds meer van elkaar te vervreemden”. De Bodhitv redactie las deze stellingen in de aankondiging van de tv-serie “Een andere kijk” en vroeg zich af: is dit wel waar? We vroegen het aan ‘data-expert’ Stephan Okhuijsen, aka Datagraver.

Encyclopedie der Tinder Emoties

Wijs worden uit de wirwar van gevoelens die een mens zoal kan ervaren tijdens het tinderen? Of gewoon even checken of jij niet de enige bent die totaal gefrustreerd raakt van internetdaten? Check onze Encyclopedie der Tinder Emoties.

Interview Daan Veldhuizen

Op 9 september zendt de BOS Banana Pancakes and the Children of Sticky Rice uit, een film over de impact van het toerisme in Muang Ngoi, een dorpje in Laos. Bodhitv sprak met regisseur Daan Veldhuizen. "Reizen gaat soms veel meer over je eigen ontwikkeling dan over de plekken waar je komt."

Dokter! Waar is mijn kinderwens?

Kitty heeft een beetje last van pseudo-uteral-urgency. Een moeilijk woord voor: de angst die men voelt om geen nageslacht te produceren, terwijl men niet eens zo’n sterke kinderwens heeft.

Opstaan uit je persoonlijke goot

Verslaving is zo oud als de mensheid zelf. Wat maakt dat de ene mens erin doorslaat en de ander niet? En hoe kom je er vervolgens weer bovenop? Kitty sprak met ex-verslaafde Paul Reijnders en verslavingscounselor Rob Jansen.

Samenwonen in je eentje

Het was in de koude winter van 2013 dat Kitty verhuisde van haar knusse appartementje, naar een kamer van 22 vierkante meter. For the bloody love of God: waarom?!

Stilte in de stad

Stadsmens of niet, bijna iedereen snakt weleens naar een beetje groen, stilte of gewoon een bankje. Bodhitv bekijkt vier verborgen plekjes in Nederland én België door de ogen van een bezoeker.

Bodhitv wijzigt koers in 2015

Het zal de trouwe bezoeker niet ontgaan zijn: sinds januari dit jaar is het wel heel sereen en stil op Bodhitv. Wat is er aan de hand? Zijn ze op de redactie in retraite of zo? Tijd voor tekst en uitleg.

Last van familiekarma?

Als je moeder, oma en overgrootmoeder single waren, word jij dat dan automatisch ook? Geen paniek! Volgens psycholoog Linda Graham kun je je aan je familiekarma ontworstelen.

Wij, dieren. Een interview met dierenactiviste Jo-Anne McArthur

'Als het mogelijk is om gelukkig en gezond te leven, zonder anderen daarbij te schaden, waarom zouden we dat dan niet doen?' Fotografe en dierenactiviste Jo-Anne McArthur legt uit hoe we dat kunnen doen.

Familiekarma: boeddhisme met de paplepel

"Ik ben blij met de liefde die er altijd is geweest, wat zich uitte in ruimte, vertrouwen en gelijkwaardigheid." Kitty interviewt vader en dochter Theo en Jesse (Rigpa).

Stoomcursus vloggen

Ben jij actief in een sangha, ergens tussen de 18 en 40 jaar en heb je affiniteit met film en video? Dan is Bodhitv op zoek naar jou! Op zaterdag 4 oktober organiseert de BOS een stoomcursus vloggen.

Dalai Lama-fans aan het woord: Anwar van Naerssen

Kijk je ook zo uit naar de komst van de Dalai Lama? Deze drie fans wel! In dit eerste filmpje in de reeks komt Anwar, Tibetaans boeddhist, aan het woord.

De robots nemen het over

Waren we in de jaren '60 en '70 nog bang voor de Russen en joegen de moslims ons de laatste vijftien jaar de stuipen op het lijf, de laatste paar jaar signaleert Kitty een trend als het gaat om onze angst voor techniek.

Dood aan de deadline!

In navolging van Paul Loomans zou Kitty deadlines graag af willen schaffen. "Tussen je afspraken door moet je ruimte laten om activiteiten vanzelf te laten ontstaan." Maar ja, dit stukje moet wel af...

Verrijk je karma, steun de BOS

Om programma’s te kunnen blijven maken, hebben wij jouw steun nodig. Word vriendin of vriend van de BOS. Dat kan al vanaf € 11,- per jaar en is nog goed voor je karma ook!

To study the way is to study the Selfie

"Toch verbergen mensen met hun gekke selfies naar mijn idee niet zozeer hun ‘ware aard’, maar leggen ze juist iets heel menselijks bloot: hoe bewust en zorgvuldig wij allemaal bezig zijn met het smeden en naar buiten brengen van die versie van ons ‘zelf’ waar we het beste mee kunnen leven."

Tien apps & tools voor een mindful leven

Bodhitv volgde de workshop With your head in the cloud. Over hoe tools, apps en gadgets kunnen helpen bij een mindful leven.

Win het boek Running Buddha en een hardloop clinic

Bodhitv geeft drie exemplaren weg van het boek Running Buddha van Sakyong Mipam. Een van de gelukkige drie wint ook nog twee vrijkaartjes voor de Clinic Mindful Running met Benjamin Romkes.

Mind Candy: Technologie? Dat zijn wij zelf

Kan technologie bevrijdend zijn? Vraagt Richard Eskow zich af. En als we het hebben over techniek, waar gaat het dan werkelijk over?

Gepassioneerd tevreden

Voor elk probleem bestaat er tegenwoordig wel een workshop. Zo ontbreekt het in Kitty’s leven nogal aan passie. Terwijl ieder mens er toch minstens eentje moet hebben. Toch? Tijd voor de workshop Ontdek en leef je passie.

Vakantie vieren met de Boeddha

Bestaat er zoiets als mindful op vakantie gaan? Of doen we er juist goed aan ook eens vrij te nemen van het boeddhisme? Vier beoefenaars onthullen hun vakantieplannen.

Test

test

Kitty  Arends