Login

Featured item: Geen bullshit voor de Boeddha

/root/hook/featured-item/block[@lang=$lang]/name

Geen bullshit voor de Boeddha
In het boeddhisme is de waarheid belangrijk, maar hoe blijven we waarachtig in het tijdperk van de lulkoek? René prikt door de bullshit heen met boeddhistisch advies. Lees meer »

Retraite “Val Sinestra” Zwitserse Alpen 2017

17-09-2017

Maha Karuna Ch’an organiseert van 17 tot 24 september 2017 een retraite in “Val Sinestra” in de Zwitserse Alpen. De retraite wordt geleid door Olaf van Kooten en Louise Kleinherenbrink.

retraite Val Sinestra 2017De retraite is een meerdaagse zen-activiteit waarbij gedurende de dag een aantal meditatiesessies gehouden worden. De traditionele vormen van de zentraining worden gerespecteerd: de stilte, zazen (zitmeditatie), kinhin (loopmeditatie), het zingen van sutra’s (Boeddhistische teksten), teisho’s (dhamma-toespraken, lezingen) en dokusan (privé-gesprek met de leraar).

Sprekers

  • Louise Kleinherenbrink
  • Olaf van Kooten
  • Han de Wit
  • Ton Lathouwers 

Het programma van de sesshin’s is geworteld in de Chinese Ch’an traditie. Naast 3 perioden van zitmeditatie-loopmeditatie-zitmeditatie per dag, geeft Olaf van Kooten dagelijks een teisho, wordt ’s ochtends Hisamatsu’s Gelofte aan de Mensheid gereciteerd en worden er sutra’s gezongen.

In de middag wordt er gewandeld in de prachtige omgeving van het hotel met prachtige uitzichten op het hooggebergte van de Zwitserse Alpen. Deze wandeling wordt begeleid door Louise Kleinherenbrink en gebeurt in stilte. In de avonden worden verschillende lezingen gehouden en op woensdag wordt er een film vertoond.

Het is beslist niet nodig uitgebreide ervaring te hebben in het mediteren. Sterker nog: het is de uitdaging van veel mensen die al jaren mediteren om een beginner te blijven. Ook als u nooit eerder bij een sesshin bent geweest, kunt u meedoen.

Er zijn geen rangen en standen; de Chinese Zen (Ch’an) is een open stroming.

Meer informatie over het programma, prijs en inschrijven op mahakarunachan.nl >>