Login

Featured item: KFC's Comfort Zone: Een worden met een hartig taartje

/root/hook/featured-item/block[@lang=$lang]/name

KFC's Comfort Zone: Een worden met een hartig taartje
Meditatie is blijkbaar zo mainstream geworden dat het zelfs de aandacht trekt van grote adverteerders. Goed nieuws, of het begin van het einde? Een analyse van Rod Meade Sperry. Lees meer »

Filmpremière Radical Friends, Rialto

16-08-2014

Deze zomer gaat de activistische documentaire Radical Friends in wereldpremière op de 10e editie van het Internationaal Mensenrechten Film Festival in Sucre, Bolivia (28 juli - 3 augustus). De Nederlandse première is op 16 augustus. 

Radical Friends is een origineel en intiem verhaal van een Nederlands/Boliviaans meisje, opgegroeid in hartje Amsterdam, die besluit op reis te gaan om te leren de apathie van de huidige vernietigingsmaatschappij achter zich te laten. Geinspireerd door toespraken van de Boliviaanse delegatie op de klimaattop in Kopenhagen (2009) waar Bolivia pleitte voor Rechten voor Moeder Aarde, trekt zij erop uit naar Bolivia om de Boliviaanse president te leren kennen. Onderweg struikelt ze over haar eigen Boliviaanse roots.

Regisseur Chihiro Geuzebroek: ‘De première zal plaatsvinden op het filmfestival World Cinema Amsterdam (14-24 aug). Dan zal de film in de bioscoop Rialto vertoond worden. Ik ben blij dat de film nu op het grote doek te zien zal zijn. Het Boliviaanse landschap en de scenes in de mijnen van Potosi komen echt het meest tot hun recht op het grote scherm. Ik vind het ook super om na de vertoning in gesprek te gaan met het publiek en nieuwe radical friends te maken.’

Locatie: Rialto, Ceintuurbaan 338, Amsterdam
Tijd
: 19.30
Info en kaarten
: worldcinemaamsterdam.nl