Featured item: Interview Marieke van Vugt: “Ik zou graag willen dat Rigpa de briefschrijvers bedankt.”

/root/hook/featured-item/block[@lang=$lang]/name

Interview Marieke van Vugt: “Ik zou graag willen dat Rigpa de briefschrijvers bedankt.”
Al meer dan twintig jaar zat Marieke van Vugt bij Rigpa, toen spiritueel leider Sogyal Rinpoche in de zomer van 2017 openlijk werd beschuldigd van misbruik. Marieke probeert als beoefenaar, wetenschapper en coördinator van het cursusaanbod bij Rigpa Groningen haar weg te vinden in deze complexe situatie. Wat moet er volgens haar veranderen? Lees meer »

Filmpremière Radical Friends, Rialto

16-08-2014

Deze zomer gaat de activistische documentaire Radical Friends in wereldpremière op de 10e editie van het Internationaal Mensenrechten Film Festival in Sucre, Bolivia (28 juli - 3 augustus). De Nederlandse première is op 16 augustus. 

Radical Friends is een origineel en intiem verhaal van een Nederlands/Boliviaans meisje, opgegroeid in hartje Amsterdam, die besluit op reis te gaan om te leren de apathie van de huidige vernietigingsmaatschappij achter zich te laten. Geinspireerd door toespraken van de Boliviaanse delegatie op de klimaattop in Kopenhagen (2009) waar Bolivia pleitte voor Rechten voor Moeder Aarde, trekt zij erop uit naar Bolivia om de Boliviaanse president te leren kennen. Onderweg struikelt ze over haar eigen Boliviaanse roots.

Regisseur Chihiro Geuzebroek: ‘De première zal plaatsvinden op het filmfestival World Cinema Amsterdam (14-24 aug). Dan zal de film in de bioscoop Rialto vertoond worden. Ik ben blij dat de film nu op het grote doek te zien zal zijn. Het Boliviaanse landschap en de scenes in de mijnen van Potosi komen echt het meest tot hun recht op het grote scherm. Ik vind het ook super om na de vertoning in gesprek te gaan met het publiek en nieuwe radical friends te maken.’

Locatie: Rialto, Ceintuurbaan 338, Amsterdam
Tijd
: 19.30
Info en kaarten
: worldcinemaamsterdam.nl