Featured item: Boekrecensie - The Lost Art of Good Conversation

/root/hook/featured-item/block[@lang=$lang]/name

Boekrecensie - The Lost Art of Good Conversation
Dat het voeren van een goed gesprek een kunst is, besefte Kitty voor het eerst toen ze net was gestopt met roken. Nu, 21 jaar later, moest ze daar weer aan denken, toen ze het boek "The Lost Art of Good Conversation las, van Sakyong Mipham. Dit is haar recensie. Lees meer »

Bekende Tibetaans boeddhistische lama in Nederland

  • 02-03-2018

De Tibetaans boeddhistische lama de 7e Dzogchen Rinpoche is eind maart in Nederland om een lezing te geven over het herkennen en realiseren van het werkelijke doel van ons leven.

Dzogchen Rinpoche

Deze lezing is gebaseerd op het boeddhistische Dzogchen onderricht en maakt duidelijk hoe het leven waardevol en zinvol kan worden en hoe we blijvend geluk kunnen ervaren.

Dzogchen Rinpoche zegt dat we in deze hectische, moderne wereld makkelijk de bron van blijvend geluk uit het oog verliezen. “Velen van ons leven zonder zich af te vragen wat het echte doel van ons leven is. De dagen gaan voorbij, we hebben onze routines en gewoontes, zorgen voor onze familie en werken voor onze materiële welvaart. We zijn hier zo druk mee dat we, zonder het te beseffen, voorbij gaan aan wat het doel van ons leven is.”

“Op een subtieler niveau laten we ons leiden door onze behoefte aan succes, macht of erkenning. We geloven dat dit het ultieme doel is. En met de gedachte dat vreugde en genot het belangrijkst zijn, doen we alles om ons te verzekeren van comfort, veiligheid, gezondheid en geluk. Maar zelfs als we dit tijdelijk verwezenlijken, zijn we er niet zeker van dat dit altijd zo zal blijven.” Dzogchen Rinpoche zal zijn boeddhistische wijsheid in Nederland met ons delen tijdens een lezing met als titel: “Weet jij wat het doel van je leven is?”

Lees meer op de website van Shenpen Nederland >>