Login

Featured item: De blauwe ogen van de Boeddha

/root/hook/featured-item/block[@lang=$lang]/name

De blauwe ogen van de Boeddha
Boeddhabeeldjes zitten bomvol symboliek. Ja, zelfs die goedkope ‘prullen’ van de Xenos of Blokker. Dus kijk hem maar eens diep in de ogen. Wat wil jouw boeddhabeeldje je vertellen? Lees meer »

Crowdfunder voor behoud boeddhistische teksten

  • 06-10-2017

Vluchtende Tibetanen namen na de inval van China in Tibet hun meest kostbare bezit mee - vaak heilige boeken met boeddhistische teksten. Er is nu een crowdfunder gestart om deze te verzamelen, behouden en herdrukken.

Lees meer en doe mee aan de Crowdfunder >>

Bijna 60 jaar geleden - met de inval van China in Tibet - werden meer dan 6000 kloosters en bibliotheken in Tibet vernietigd. Sinds 1959 hebben 200.000 Tibetanen hun geboorteland verlaten en in de Himalaya-regio toevlucht gezocht. Zij namen hun meest kostbare bezit met hen mee - vaak heilige boeken die boeddhistische leringen bevatten. Het Yeshe De Text Preservation Project heeft zich toegelegd op verzamelen en herdrukken van de boeken, zodat ze behouden blijven en bestudeerd kunnen worden. In eerste instantie door Tibetaanse monniken en nonnen in ballingschap en - na accurate vertaling - voor iedereen.

Het Nyingma Centrum Nederland wil samen met het Tibetan Nyingma Meditation Centre het complete werk van de belangrijke 19e eeuwse Nyingma leraar Paltrul Rinpoche publiceren. Paltrul Rinpoche was een zwervende yogi, die leefde van 1808 - 1887.