Featured item: KFC's Comfort Zone: Een worden met een hartig taartje

/root/hook/featured-item/block[@lang=$lang]/name

KFC's Comfort Zone: Een worden met een hartig taartje
Meditatie is blijkbaar zo mainstream geworden dat het zelfs de aandacht trekt van grote adverteerders. Goed nieuws, of het begin van het einde? Een analyse van Rod Meade Sperry. Lees meer »

Crowdfunder voor behoud boeddhistische teksten

  • 06-10-2017

Vluchtende Tibetanen namen na de inval van China in Tibet hun meest kostbare bezit mee - vaak heilige boeken met boeddhistische teksten. Er is nu een crowdfunder gestart om deze te verzamelen, behouden en herdrukken.

Lees meer en doe mee aan de Crowdfunder >>

Bijna 60 jaar geleden - met de inval van China in Tibet - werden meer dan 6000 kloosters en bibliotheken in Tibet vernietigd. Sinds 1959 hebben 200.000 Tibetanen hun geboorteland verlaten en in de Himalaya-regio toevlucht gezocht. Zij namen hun meest kostbare bezit met hen mee - vaak heilige boeken die boeddhistische leringen bevatten. Het Yeshe De Text Preservation Project heeft zich toegelegd op verzamelen en herdrukken van de boeken, zodat ze behouden blijven en bestudeerd kunnen worden. In eerste instantie door Tibetaanse monniken en nonnen in ballingschap en - na accurate vertaling - voor iedereen.

Het Nyingma Centrum Nederland wil samen met het Tibetan Nyingma Meditation Centre het complete werk van de belangrijke 19e eeuwse Nyingma leraar Paltrul Rinpoche publiceren. Paltrul Rinpoche was een zwervende yogi, die leefde van 1808 - 1887.