Login

Featured item: Boeddhisten houden van liefde

/root/hook/featured-item/block[@lang=$lang]/name

Boeddhisten houden van liefde
De romantische liefde en boeddhisme, gaat dat wel samen? Deze vraag krijgt René soms op zijn bordje, wanneer zijn boeddhist-zijn ter sprake komt. Hoog tijd voor opheldering! Speciaal voor Valentijnsdag verzamelde hij daarom een aantal boeddhistische liefdesinzichten. Lees meer »

Ook de balen van de angstcultuur? Doe mee met een experiment voor tv

  • 13-10-2016

Polarisatie en angst voor terrorisme en vluchtelingen drijven ons verder uit elkaar. Wil je een ander signaal uitsturen? Voor een tv-documentaire willen de makers een experiment aangaan met een aantal mensen om te zien of we ons nog echt kunnen verbinden met de ander. Dit experiment wordt opgenomen op 16 oktober in Amsterdam.

Angst

In de documentaire die wordt uitgezonden bij de boeddhistische stroming bij de KRO-NCRV vraagt filmmaker Camiel Zwart, die net vader is geworden, zich af in welke wereld hij zijn kind zal neerzetten. Hij gaat op zoek naar antwoorden voor een tegenbeweging tegen de angst die ons verder verder uit elkaar drijft. Mensen die een ander signaal uit willen sturen in de wereld. Voor de film willen we de makers een 'experiment aangaan met een aantal mensen om te zien of we ons nog echt kunnen verbinden met de ander'. Dit experiment wordt opnemen op 16 oktober in Amsterdam.

De makers kunnen nog niet precies vertellen wat ze gaan doen, want dat zou het experiment beïnvloeden. Maar het wordt een bijzondere dag.

Vind je het leuk en wil je meedoen? Stuur dan een mailtje aan Gertjan at gertjan-mulder.nl