Login

Featured item: Leven zonder smartphone

/root/hook/featured-item/block[@lang=$lang]/name

Leven zonder smartphone
Bijna iedereen met een smartphone heeft er één: de loop. Dat unieke setje apps die je stelselmatig en in dezelfde volgorde opent, zodra je ook maar drie seconden even niks te doen hebt. Jan Jacobs raakte er zo in verstrikt dat hij besloot zijn smartphone weg te doen. Lees meer »

Win kaarten voor debat avond met Sunny Bergman

  • 16-11-2015
De BOS geeft 4 x 2 kaarten weg voor een debatavond met Sunny Bergman, in de Balie. Op 2 december gaat de filmmaker in gesprek met psychologen, psychiaters en andere denkers over haar nieuwe documentaireserie: Sunny Side of Spirit. 

Je maakt kans op twee kaarten door een mailtje te sturen met als subject 'sunny side' naar: bodhitv@bosrtv.nl

Vier op de tien Nederlanders hebben mentale problemen. Hoe komt dat en hoe is dat in andere culturen? Sunny Bergman onderzoekt in haar nieuwe drieluik Sunny Side of Spirit hoe er in Ghana, Taiwan en Brazilië op geheel andere, veelal spirituele wijze met psychische klachten wordt omgegaan.

Op 2 december gaat Sunny, aan de hand van fragmenten uit deze serie, hierover in gesprek met psychiaters, psychologen en andere denkers met de vraag waarom velen in Nederland mentaal 'ziek' zijn en wat we kunnen leren van hoe hier in andere culturen mee wordt omgegaan. Biedt de aanpak in deze culturen nieuwe perspectieven voor onze geestelijke gezondheid?

De moderator is Ama van Dantzig (de gids in Ghana). 

De gasten zijn:
Joop de Jong (medisch antropoloog), Kitlyn Tjin A Djie (transcultureel psycholoog), Anne Speckens (psychiater), Marian Markelo (Wintipriesteres) en Mattijs van de Port (cultureel antropoloog, specialisatie Brazilië). 

De Balie
Kleine Gartmanplantsoen 10
Amsterdam

Ontvangst: 19.15 uur
Zaal open: 19.30 uur
Aanvang: 20.00 uur

Wil je kans maken op twee gratis kaarten? Stuur dan een mail met als subject 'sunny side' naar: bodhitv@bosrtv.nl

Je kunt ook nu al kaarten kopen, via de website van de VPRO. VPRO-leden krijgen 2,50 euro korting. 

Deze avond wordt georganiseerd door VPRO, Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie en de Boeddhistische Omroep.