Featured item: Eco-Dharma: Boeddha als natuuractivist

/root/hook/featured-item/block[@lang=$lang]/name

Eco-Dharma: Boeddha als natuuractivist
Rupert Marques is niet alleen natuuronderwijzer en beoefenaar van vipassana, maar ook natuuractivist. Met het organiseren van de Wildcamp Retreat combineert hij deze drie bezigheden. Waarom doet hij en dat en hoe gaan boeddhisme en ecologie samen? René van der Stok ging mee op kamp en interviewde Marques. Lees meer »

Weggeef actie 'Het ware leven is elders'

  • 08-09-2015

Bijna iedere jongere in het westen is het voor kortere of langere tijd geweest of kijkt er naar uit het te worden: een backpacker. Een wereldreiziger met slechts het minimale aan bagage op zoek naar stukjes ongerepte aarde. Dat dit niet alleen een avontuur is voor de backpacker zelf, maar ook voor de bewoners van die paradijsjes zien we in Banana Pancakes and the Children of Sticky Rice.

Deze film bekijkt de backpackers vanuit het ongebruikelijke perspectief van de lokale bevolking en laat zien wat de komst van toerisme betekent voor de ‘ongereptheid’. Ook schrijver en filosoof Ruud Welten is geboeid door het fenomeen toerisme en onze zucht naar avontuur en verre oorden. Waar zijn we eigenlijk naar op zoek, wanneer we gewapend met onze camera de wereld in trekken?

Ken jij iemand die ook graag reist? En aan wie je het boek 'Het ware leven is elders' graag kado zou doen? Tag deze persoon dan in onderstaand facebook bericht. 

Morgenavond om 23:00 uur kun je op NPO2 kijken naar Banana Pancakes and the Children of Sticky Rice. Een film over de...

Posted by Bodhitv on dinsdag 8 september 2015