Featured item: KFC's Comfort Zone: Een worden met een hartig taartje

/root/hook/featured-item/block[@lang=$lang]/name

KFC's Comfort Zone: Een worden met een hartig taartje
Meditatie is blijkbaar zo mainstream geworden dat het zelfs de aandacht trekt van grote adverteerders. Goed nieuws, of het begin van het einde? Een analyse van Rod Meade Sperry. Lees meer »

Seksueel misbruik

  • 09-06-2015

In mei berichtten verscheidene media over seksueel misbruik door Nederlandse boeddhistische monniken en leraren, waaronder het NOS-journaal. De afgelopen decennia zijn zowel mannelijke als vrouwelijke leerlingen in onder meer Waalwijk, Middelburg en Makkinga het slachtoffer geworden van misbruik door leraren.

Enkele leerlingen waren destijds minderjarig. Vorige maand besloot een aantal slachtoffers van de Thaise monnik Mettavihari van de Buddharama tempel in Waalwijk zijn ‘herhaald grensoverschrijdend gedrag’ naar buiten te brengen. Zij vinden het hoog tijd dat het zwijgen over misbruik in de Nederlandse boeddhistische gemeenschap wordt doorbroken.

De Buddharama tempel in Waalwijk heeft Frank Uyttebroeck gevraagd om vertrouwenspersoon te zijn voor de getroffenen van het misbruik door Mettavihari. Via zijn website kunnen mensen hem bereiken.

Loes Liemburg dook voor Bodhitv al eerder in dit onderwerp en interviewde Frank Uyttebroeck. Bij de BOS staat dit onderwerp hoog op de agenda en wij zullen over de ontwikkelingen blijven berichten.