Login

Featured item: Geven zonder bijbedoeling

/root/hook/featured-item/block[@lang=$lang]/name

Geven zonder bijbedoeling
Tijdens een rondje shoppen wordt Kitty geconfronteerd met haar ongemak als het op vrijgevigheid aankomt. Aan de hand van de zes paramita’s gaat ze op zoek naar verlichting. Lees meer »

Seksueel misbruik

  • 09-06-2015

In mei berichtten verscheidene media over seksueel misbruik door Nederlandse boeddhistische monniken en leraren, waaronder het NOS-journaal. De afgelopen decennia zijn zowel mannelijke als vrouwelijke leerlingen in onder meer Waalwijk, Middelburg en Makkinga het slachtoffer geworden van misbruik door leraren.

Enkele leerlingen waren destijds minderjarig. Vorige maand besloot een aantal slachtoffers van de Thaise monnik Mettavihari van de Buddharama tempel in Waalwijk zijn ‘herhaald grensoverschrijdend gedrag’ naar buiten te brengen. Zij vinden het hoog tijd dat het zwijgen over misbruik in de Nederlandse boeddhistische gemeenschap wordt doorbroken.

De Buddharama tempel in Waalwijk heeft Frank Uyttebroeck gevraagd om vertrouwenspersoon te zijn voor de getroffenen van het misbruik door Mettavihari. Via zijn website kunnen mensen hem bereiken.

Loes Liemburg dook voor Bodhitv al eerder in dit onderwerp en interviewde Frank Uyttebroeck. Bij de BOS staat dit onderwerp hoog op de agenda en wij zullen over de ontwikkelingen blijven berichten.