Login

Featured item: Boeddhisten houden van liefde

/root/hook/featured-item/block[@lang=$lang]/name

Boeddhisten houden van liefde
De romantische liefde en boeddhisme, gaat dat wel samen? Deze vraag krijgt René soms op zijn bordje, wanneer zijn boeddhist-zijn ter sprake komt. Hoog tijd voor opheldering! Speciaal voor Valentijnsdag verzamelde hij daarom een aantal boeddhistische liefdesinzichten. Lees meer »

Abt in Shaolin klooster beschuldigd van verduistering en prostituee bezoek

  • 21-08-2013

Het Shaolin klooster in de provincie Henan in China is wereldberoemd vanwege de zelfverdedigingskunsten die er worden beoefend, maar komt nu in de publiciteit om andere redenen. Volgens de Daily Mail wordt abt Shi Yongxin beschuldigd van verduistering van grote sommen geld. Ook zou hij een buitenechtelijk kind hebben en prostituees bezoeken.

De monniken uit het Shaolin klooster kunnen adembenemende kunsten uithalen. Hun Kung Fu stijl is niet voor niets geportretteerd in menig Hollywood film. Ook is het klooster een van de beroemdste boeddhistische tempels. Het klooster deed zulke goeie zaken door de vele toeristen, dat men overwoog om de beurs op te gaan, wat uiteindelijk mislukte. Volgens woordvoerders van Shaolin zijn de beschuldigingen niet meer dan geruchten, afkomstig van 'machitge mensen' die kwaad zijn over de mislukte beursgang. 

Lees verder op Daily mail

Foto: Kevin Poh