Login

Featured item: Boeddhisten houden van liefde

/root/hook/featured-item/block[@lang=$lang]/name

Boeddhisten houden van liefde
De romantische liefde en boeddhisme, gaat dat wel samen? Deze vraag krijgt René soms op zijn bordje, wanneer zijn boeddhist-zijn ter sprake komt. Hoog tijd voor opheldering! Speciaal voor Valentijnsdag verzamelde hij daarom een aantal boeddhistische liefdesinzichten. Lees meer »

‘Vijf voor twaalf voor Thais boeddhisme’

  • 04-02-2013

Thailand kent, met zijn animisme, boeddhisme, Hindoeïsme en een flink portie bijgeloof, een kleurrijk boeddhisme. Honderdduizenden toeristen bezoeken elk jaar de talloze kloosters en vergapen zich aan de mooie gebouwen, beelden en monniken. Maar voor de gewone Thai hebben veel monniken allang hun krediet verspeeld. Als er al aan monniken voedsel of goederen gegeven wordt, is dat vanuit een eeuwenoude traditie en niet zozeer uit respect.

Er zijn veel klachten over de staat waarin het Thais boeddhisme verkeert. Het wordt omschreven als corrupt en een honger naar macht is de kloosters en de leiding niet vreemd. Veel monniken zijn de kloosters in de steden ontvlucht en praktiseren nu de dhamma in de afgelegen bossen van Thailand. Ze willen niet meer geconfronteerd worden met (seks)schandalen waar zelfs senior monniken bij betrokken zijn.

Lees verder op www.boeddhistischdagblad.nl