Featured item: Boekrecensie - The Lost Art of Good Conversation

/root/hook/featured-item/block[@lang=$lang]/name

Boekrecensie - The Lost Art of Good Conversation
Dat het voeren van een goed gesprek een kunst is, besefte Kitty voor het eerst toen ze net was gestopt met roken. Nu, 21 jaar later, moest ze daar weer aan denken, toen ze het boek "The Lost Art of Good Conversation las, van Sakyong Mipham. Dit is haar recensie. Lees meer »

Boeddhistische astrologie, fabeltje of bijgeloof?

  • 13-06-2012

De Amerikaanse filmster Angelina Jolie bepaalde onlangs via een boeddhistische monnik en astrologie de datum voor haar huwelijk met de Amerikaanse acteur Brad Pitt. Hoe vreemd is dat? Een vraag die veel mensen stellen is of het boeddhisme astrologie accepteert of verwerpt. De Boeddha heeft zich hier nooit expliciet over uitgelaten, omdat hij vond dat discussies over zaken als deze niet bijdragen aan spirituele ontwikkeling.

Maar het boeddhisme heeft astrologie nooit verketterd en het staat iedereen vrij om astrologische kennis te gebruiken om het leven meer betekenis te geven. Als we de leer van de Boeddha nauwkeurig bestuderen zullen we zien dat een juist begrip van de astrologie erg bruikbaar kan zijn. Vindingen van de moderne wetenschap zijn in overeenstemming met het boeddhisme. Dit betekent dat er een direct verband bestaat tussen het leven van ieder individueel mens en de immense machinerie die de kosmos is.

Lees verder op www.boeddhistischdagblad.nl