Login

Featured item: Boeddhisten houden van liefde

/root/hook/featured-item/block[@lang=$lang]/name

Boeddhisten houden van liefde
De romantische liefde en boeddhisme, gaat dat wel samen? Deze vraag krijgt René soms op zijn bordje, wanneer zijn boeddhist-zijn ter sprake komt. Hoog tijd voor opheldering! Speciaal voor Valentijnsdag verzamelde hij daarom een aantal boeddhistische liefdesinzichten. Lees meer »

Boeddhistische astrologie, fabeltje of bijgeloof?

  • 13-06-2012

De Amerikaanse filmster Angelina Jolie bepaalde onlangs via een boeddhistische monnik en astrologie de datum voor haar huwelijk met de Amerikaanse acteur Brad Pitt. Hoe vreemd is dat? Een vraag die veel mensen stellen is of het boeddhisme astrologie accepteert of verwerpt. De Boeddha heeft zich hier nooit expliciet over uitgelaten, omdat hij vond dat discussies over zaken als deze niet bijdragen aan spirituele ontwikkeling.

Maar het boeddhisme heeft astrologie nooit verketterd en het staat iedereen vrij om astrologische kennis te gebruiken om het leven meer betekenis te geven. Als we de leer van de Boeddha nauwkeurig bestuderen zullen we zien dat een juist begrip van de astrologie erg bruikbaar kan zijn. Vindingen van de moderne wetenschap zijn in overeenstemming met het boeddhisme. Dit betekent dat er een direct verband bestaat tussen het leven van ieder individueel mens en de immense machinerie die de kosmos is.

Lees verder op www.boeddhistischdagblad.nl