Login

Featured item: Luisteren naar je innerlijk gepiep

/root/hook/featured-item/block[@lang=$lang]/name

Luisteren naar je innerlijk gepiep
Van de ene op de andere dag had Jan last van ‘tinnitus’. Als bonus werd hij ook extreem gevoelig voor geluid. Een duivelse combi: in de stilte is er piepen en jengelen en uit de stilte al snel pijn. In het kader van de docu Inner Revolution beschrijft Jan hoe een ritje met de trein de ommekeer teweeg bracht. Lees meer »

Japan: een jaar na de grote aardbeving

  • 12-03-2012


Vrijdag 11 maart 2011. In Nederland is het veertien minuten voor zeven in de ochtend, in Japan veertien minuten voor drie in de middag.

Nabij het Japanse eiland Honshu begint de aarde hevig te trillen, zo’n 120 kilometer bij de stad Sendai vandaan en ongeveer 380 kilometer van Tokyo verwijderd. De aarde schokt met een kracht van 9,0 op de schaal van Richter en ontketent langs de Japanse oostkust een grote tsunami. Niet veel later trekt het verwoestende zeewater kilometers het land op en neemt alles mee wat het op zijn pad tegenkomt. Auto’s, huizen, mensen, complete gemeenschappen worden meegesleurd. Bij het stadje Miyako wordt een vloedgolf van ruim 40 meter hoog geregistreerd. Er voltrekt zich één van de grootste en duurste natuurrampen zoals de wereld die sinds de geschiedschrijving heeft gezien.

LKees verder op www.aziatischetijger.nl