Login

Featured item: Gestoord is het nieuwe normaal. Een recensie van de DSM 5

/root/hook/featured-item/block[@lang=$lang]/name

Gestoord is het nieuwe normaal. Een recensie van de DSM 5
In het kader van de serie Sunny Side of Spirit, over de rol van onze cultuur in hoe wij tegen geestelijk leed aankijken, leest René de DSM-V en diagnosticeert zichzelf. Is hij gestoord, of is onze cultuur gewoon niet helemaal lekker? Lees meer »

Japan: een jaar na de grote aardbeving

  • 12-03-2012


Vrijdag 11 maart 2011. In Nederland is het veertien minuten voor zeven in de ochtend, in Japan veertien minuten voor drie in de middag.

Nabij het Japanse eiland Honshu begint de aarde hevig te trillen, zo’n 120 kilometer bij de stad Sendai vandaan en ongeveer 380 kilometer van Tokyo verwijderd. De aarde schokt met een kracht van 9,0 op de schaal van Richter en ontketent langs de Japanse oostkust een grote tsunami. Niet veel later trekt het verwoestende zeewater kilometers het land op en neemt alles mee wat het op zijn pad tegenkomt. Auto’s, huizen, mensen, complete gemeenschappen worden meegesleurd. Bij het stadje Miyako wordt een vloedgolf van ruim 40 meter hoog geregistreerd. Er voltrekt zich één van de grootste en duurste natuurrampen zoals de wereld die sinds de geschiedschrijving heeft gezien.

LKees verder op www.aziatischetijger.nl