Featured item: Eco-Dharma: Boeddha als natuuractivist

/root/hook/featured-item/block[@lang=$lang]/name

Eco-Dharma: Boeddha als natuuractivist
Rupert Marques is niet alleen natuuronderwijzer en beoefenaar van vipassana, maar ook natuuractivist. Met het organiseren van de Wildcamp Retreat combineert hij deze drie bezigheden. Waarom doet hij en dat en hoe gaan boeddhisme en ecologie samen? René van der Stok ging mee op kamp en interviewde Marques. Lees meer »

‘Politie opent vuur op Tibetaanse demonstranten’

  • 24-01-2012

Chinese veiligheidstroepen hebben vandaag in het zuidwesten van China op Tibetaanse demonstranten geschoten. Daarbij is in ieder geval één persoon om het leven gekomen. Dat meldt de in Londen gevestigde actiegroep Free Tibet.

Volgens Free Tibet zijn er bij de demonstraties van vandaag meer dan dertig mensen gewond geraakt, veel van hen hebben schotwonden. De opstand vond plaats in de buurt van het Draggo klooster, in de county Luhuo, wat in de provincie Sichuan ligt. Het is nog onduidelijk waarom de politie het vuur opende.

Volgens persbureau AFP gingen duizenden monniken de straat op om bij het lokale politiebureau te demonstreren. Een monnik vertelde AFP over de telefoon dat de politie rond 2 uur ‘s middags vanuit het politiebureau in de menigte schoot. Daarbij kwam volgens de getuige één persoon om, 32 anderen raakten gewond. Radio Free Asia meldt zelfs dat er op zijn minst zes mensen zijn doodgeschoten.

Lees verder op www.aziatischetijger.nl