Featured item: Eco-Dharma: Boeddha als natuuractivist

/root/hook/featured-item/block[@lang=$lang]/name

Eco-Dharma: Boeddha als natuuractivist
Rupert Marques is niet alleen natuuronderwijzer en beoefenaar van vipassana, maar ook natuuractivist. Met het organiseren van de Wildcamp Retreat combineert hij deze drie bezigheden. Waarom doet hij en dat en hoe gaan boeddhisme en ecologie samen? René van der Stok ging mee op kamp en interviewde Marques. Lees meer »

'In Godsnaam': reis door de wereldgodsdiensten

  • 13-01-2010

Waarom bekeren zo veel Vlaamse meisjes en vrouwen zich tot de islam? Is het leven in een slotklooster spannend of ondraaglijk saai? Is het westerse boeddhisme een modetrend of een religie? Waarom zijn de meeste godsdiensten zo bang van seks? Waar eindigt geloof en begint godsdienstwaanzin? Kan ik mij tot het jodendom bekeren? Zo ja, hoe? Zo nee, waarom niet? 

Op deze en honderd andere vragen zoekt journaliste Annemie Struyf een antwoord in kloosters en abdijen, moskeeën en synagogen, tempels en ashrams. Wekenlang leeft zij mee met monniken en nonnen, goeroes en genezers, wijzen en naïeven, fundamentalisten en fanatici. Samen met hen leeft, slaapt, eet, knielt, vast, zingt, mediteert en bidt zij.Annemie Struyf (foto: Eén - © VRT 2010 Lies Willaert)


Reizend doorheen de grote wereldgodsdiensten ontdekt zij alvast één grote waarheid. Dat niets is wat het lijkt. Een paradijselijke geloofsgemeenschap blijkt een twijfelachtig oord te zijn. Een keiharde praktijk verbergt veel wijsheid en zachtheid. Wie iets te verbergen heeft, valt door de mand. Wie niets te verbergen heeft, blijft overeind.

'In Godsnaam' is het resultaat van een onthutsende zoektocht in de wereld van overtuigde christenen, moslims, joden, boeddhisten en hindoes.

Aflevering 1: Islam
Annemie bij Al Minara, een Vlaamse bekeerlingenorganisatie. De islam groeit en bloeit, ook bij ons. Elke dag melden zich drie Vlaamse meisjes en vrouwen die zich tot de islam willen bekeren. Velen zijn aangesloten bij Al Minara, een Vlaamse bekeerlingenorganisatie. Een jaar lang volgt Annemie enkele Vlaamse moslima’s. Zo trekt ze op met Safiya en Ali, een piepjong en overtuigd moslimkoppel.

'In Godsnaam', vanaf maandag 25 januari wekelijks om 21.10 uur wekelijks op Eén.

Bron: www.tv-visie.be