Featured item: Boekrecensie - The Lost Art of Good Conversation

/root/hook/featured-item/block[@lang=$lang]/name

Boekrecensie - The Lost Art of Good Conversation
Dat het voeren van een goed gesprek een kunst is, besefte Kitty voor het eerst toen ze net was gestopt met roken. Nu, 21 jaar later, moest ze daar weer aan denken, toen ze het boek "The Lost Art of Good Conversation las, van Sakyong Mipham. Dit is haar recensie. Lees meer »

Bodhitv première: Leven van de wind

  • 06-01-2010

Het Shambhala centrum in Amsterdam is woensdag 6 januari het decor voor de première van de documentaire Leven van de wind. Voor deze documentaire deed Anne Kleisen, hoofdredacteur van Bodhitv, de regie, en is Robert Nieuwland, eindredacteur van Bodhitv, een van de hoofdrolspelers. Een echte Bodhitv productie dus! Kom vooral kijken 6 januari. 

Opgegroeid in een wereld vol mogelijkheden en verleidingen lukt het veel jonge mensen niet om richting te geven aan hun leven. Hoe kies je een levensweg zonder je te laten afleiden door wat anderen van je verwachten? Robert Nieuwland (26) en Thijs van den Berg (29) zijn door die fase heen en weten wat ze belangrijk vinden.

Robert, journalist  en fanatiek sportbeoefenaar, woont in Madrid. De omliggende natuur biedt hem ruimschoots mogelijkheid om hard te lopen, parachute te springen en berg te klimmen. Bij deze sporten speelt niet alleen de fysieke component een rol, de geestelijke factor is even belangrijk. Vipassana meditatie helpt hem om de loodzware bergmarathons uit te lopen en de angst te controleren die komt kijken bij het parachutespringen. Een tragische gebeurtenis tijdens zijn puberteit maakte hem duidelijk dat het in zijn leven maar om één ding gaat, en dat is gelukkig zijn.

Thijs van den Berg maakte geen van zijn drie studies af, maar heeft van het leven zijn studie gemaakt. Na omzwervingen over de wereld is hij geland op Schiermonnikoog, waar hij zijn eigen paradijs heeft opgebouwd. Vanuit een afgelegen houten hut op het strand geeft  hij vliegerlessen aan vakantiegangers en eilandbewoners. Hij ziet vliegeren ‘als een manier van leven. Als sport. Als meditatie. Als plezier. Maak je hoofd leeg en raak vol van de elementen om je heen. Leef’.

Regie en montage: Anne Kleisen
Met: Robert Nieuwland, Thijs van den Berg
© 2009 Een Boeddhistische Omroep productie

Optioneel is er voorafgaand aan de documentaire gelegenheid om te mediteren. Wees dan om 19h45 aanwezig in het Shambhala centrum.

Op: 6 januari
Om: 20h30
In: 1e Jacob van Campenstraat 4, 1072 BE Amsterdam

Meer informatie: Anne Kleisen a.kleisen@boeddhistischeomroep.nl / 035 6771611