Featured item: Eco-Dharma: Boeddha als natuuractivist

/root/hook/featured-item/block[@lang=$lang]/name

Eco-Dharma: Boeddha als natuuractivist
Rupert Marques is niet alleen natuuronderwijzer en beoefenaar van vipassana, maar ook natuuractivist. Met het organiseren van de Wildcamp Retreat combineert hij deze drie bezigheden. Waarom doet hij en dat en hoe gaan boeddhisme en ecologie samen? René van der Stok ging mee op kamp en interviewde Marques. Lees meer »

Creatieve Appels en Quantum Peren

  • 03-12-2009

Creatieve Appels en Quantum Peren is een inspirerend boek over zelfontplooiing in crisistijd. Het is een soort ontdekkingsreis, waarbij de schrijver steeds behendig van de ene visie op de andere over springt.

Silvester is een meester in het Zen Boeddhisme en de oosterse gevechtskunst. Hij studeerde jarenlang, onder andere in China, onder de grootste meesters van de wereld. In dit boek laat hij zijn licht schijnen op de uitdagingen waar wij als mens en als samenleving mee worden geconfronteerd.

Silvester verkent een groot aantal invalshoeken uit wetenschap, kunst, cultuur, filosofie, bedrijfsleven en onderwijs. Hij neemt de lezer mee op een verrassende zoektocht. Een lichtvoetige dans, waarbij hij behendig van de ene visie op de andere overspringt en onverwachte verbanden legt.

De rijke ervaring van de schrijver met de oosterse gevechtskunst en filosofie wordt al snel zichtbaar. Hij gaat het gevecht aan met de traditionele visies, niet door er hard tegen in te gaan, maar door vragen te stellen en 'Herinneringen zijn misleidend, omdat ze gekleurd worden door de gebeurtenissen van vandaag'soepel mee te veren. Hij weet zo op heldere wijze duidelijk te maken dat elke afzonderlijke zienswijze zich uiteindelijk tegen zichzelf keert en haar eigen grootste vijand wordt.

In Creatieve Appels en Quantum Peren worden de meest complexe problemen op sociaal, ecologisch, wetenschappelijk, economisch en ethisch gebied, die onze huidige maatschappij bedreigen, op een heldere en vaak humoristische wijze in perspectief geplaatst.

Aantal pagina’s: 197
Prijs: € 26,75
Uitgever: S. Polderman
Het boek is exclusief verkrijgbaar via:
www.creatieveappelsenquantumperen.nl