Featured item: Eco-Dharma: Boeddha als natuuractivist

/root/hook/featured-item/block[@lang=$lang]/name

Eco-Dharma: Boeddha als natuuractivist
Rupert Marques is niet alleen natuuronderwijzer en beoefenaar van vipassana, maar ook natuuractivist. Met het organiseren van de Wildcamp Retreat combineert hij deze drie bezigheden. Waarom doet hij en dat en hoe gaan boeddhisme en ecologie samen? René van der Stok ging mee op kamp en interviewde Marques. Lees meer »

'Oneness University' voor het eerst in Nederland

  • 20-11-2009

 

Spirituele lezingen over de hele wereld hoog aangeschreven

Van 29 november t/m 1 december 2009 is een van de meest prominente docenten van de Oneness University uit India, Samadarshini, in Nederland om enkele inspirerende lezingen te geven. Het is voor het eerst dat deze bekende Oneness goeroe Nederland aandoet.

Met haar krachtige en inspirerende woorden heeft Samadarshini wereldwijd al velen ontroerd en tot nieuwe inzichten gebracht. Ook in Nederland is de “Oneness” ervaring inmiddels in brede kringen bekend en staat deze internationale beweging zeer hoog aangeschreven. Naast persoonlijke ontwikkeling is Oneness ook zeer effectief in te zetten voor zakelijke doeleinden.

De ervaring van Oneness
De uit India afkomstige beweging gaat ervan uit dat er een universele energie bestaat die heelt, liefde en vrede brengt via bewustzijnsgroei. Oneness brengt je in een staat van hoger bewustzijn en geeft je de praktische handvatten om je leven op een hoger plan te brengen. Wereldwijd hebben al meer dan 12 miljoen mensen kennis gemaakt met Oneness, waaronder Oprah, Hugh Jackman, Meg Ryan, Nicole Kidman, Tony Robbins en Donna Karan.

Ray Butler, Vastgoed Ontwikkelaar Penningham house, Schotland:
“Ik ben altijd als een sneltrein geweest, doorrijden, niet mogen uitstappen en rondkijken. Nu heb ik een andere benadering. Ik denk dat ik mezelf druk bezig hield met werk waarmee ik eigenlijk niet bezig hoefde te zijn. Ik krijg nu veel meer gedaan en heb veel meer tijd. Ik ben nu een menselijk wezen en niet langer een menselijk doen”
Anthony & Sage Robbins, wereld bekende auteurs, o.a. bekend van NLP programma’s:
"Oneness geeft ons de ultieme kans om een dieper en rijkere relatie te krijgen met degene van wie we houden, onze schepper en onszelf”

Programma en inschrijving
Vanwege de te verwachten drukte is het raadzaam dat geïnteresseerden zich tijdig inschrijven.
De lezingen vinden plaats op de volgende data:
Zondag 29 november 15.00 – 18.00 uur, Hof van Wageningen (voorheen WICC), Lawickse Allee 9, 6701 AN Wageningen
Maandag 30 november 19.30 – 21.30 uur, Amstelkerk, Amstelveld 10, 1017 JD Amsterdam

Een inschrijfformulier is te vinden op www.onenessholland.nl/inschrijving

Seminar Living in Oneness in Nederland in 2010
De geplande lezingen vormen een introductie op het seminar ‘Living in Oneness’ dat van 23 t/m 25 april 2010 in Nederland georganiseerd wordt. Ook dit seminar wordt geleid door Samadarshini. Over de hele wereld hebben al honderdduizenden mensen dit seminar gevolgd. Het is een prachtige manier om kennis te maken met Oneness of om Oneness in jezelf te verdiepen. Tijdens dit seminar ligt de focus op het creëren van een gelukkig leven en een gelukkige wereld. Men kan loskomen van obstakels die het eigen geluk in de weg staan en Samadarshini geeft vele praktische handvatten die thuis te gebruiken zijn. Het seminar is voor iedereen toegankelijk.

Volgens de meeste spirituele tradities is het pad naar groei en 'verlichting' lang en geplaveid met kwellingen en kun je de bestemming pas bereiken na jaren van meditatie, ontbering en geestelijke en lichamelijke discipline. Zeventien jaar geleden echter verkondigden Bhagavan en Amma, echtgenoten die in de Indiase traditie als avatars (menselijke representanten van het hogere) gezien worden, dat zij een manier hadden gevonden om dit proces te versnellen.
Zij riepen de Oneness Foudation, en later de Oneness Universiteit in het leven, gevestigd in Batthalavallam bij Chennai (het vroegere Madras) in Zuidoost-India. Op de Oneness Universiteit word je geschoold in het ervaren van eenheid. Studenten komen er voor inzicht en voor het ontvangen van ‘divine blessings’ met in het vooruitzicht een grotere persoonlijke groei en bewustzijnsontwikkeling. De Oneness Universiteit stelt zich tot doel het gevoel van isolatie, dat ieder mens diep in zijn hart met zich meedraagt, te veranderen in een gevoel van verbondenheid met alles, niet alleen met mens en natuur maar met het totale universum.
Duizenden mensen, uit alle delen van de wereld, bezoeken deze universiteit om die eenheids-energie op te vangen, te integreren, en in eigen land weer door te geven. Want dát is de missie van Amma en Bhagavan; via 'Oneness-energie' het bewustzijn van de mensen veranderen waardoor er een einde komt aan alle tweespalt - zowel in de geest als in de wereld, door simpelweg het hart te openen.

Wat  de Oneness beweging van andere stromingen onderscheidt, is het uitgangspunt dat je deze geestelijke toestand kunt bereiken via een systeem van energieoverdracht, die het brein herprogrammeert. De Oneness blessing, meestal gegeven door handoplegging van een erkende Blessinggever, geeft deze energie door aan het ‘kroonchakra’, het energie centrum dat zich boven op het hoofd bevindt. Dit helpt de hersenen te herprogrammeren en kan uiteindelijk het gevoel van afzondering laten verdwijnen.
Neurologisch wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van de Oneness energie is in volle gang om te onderbouwen dat gedurende de Oneness Blessing de volgende veranderingen in de hersenen plaatsvinden:
-    Energie verschuift van de hersenstam of het primitieve brein naar de neocortex ofwel het hogere brein, welke betrokken is bij functies als zintuiglijke waarneming, redeneren, abstract denken en taal.
-    De vecht-of-vlucht responsgebieden van de hersenstam kalmeren en de frontaalkwabben van de neocortex worden actief. Dit deel van de hersenen, vroeger de zetel van de ziel genoemd, stuurt de hogere functies zoals emoties, intuïtie, mystieke ervaringen en het gevoel van verbondenheid.
-    De coherentie tussen verschillende delen van het brein neemt toe met name tussen de linker- en de rechterhersenhelft. De linker hersenhelft is van nature nuchter en wil feiten, de rechter helft kan fantaseren en is creatief.
De Oneness Foundation biedt een speciaal meditatief en psychologisch programma, dat het valse gevoel van isolatie voor een groot deel (of zelfs volledig) kan uitbannen. Deze benadering blijkt zeer populair, getuige de ongeveer 20 miljoen volgelingen wereldwijd.