Login

Featured item: Een andere kijk

/root/hook/featured-item/block[@lang=$lang]/name

Een andere kijk
De serie 'Een Andere Kijk' stapt even weg uit de waan van de dag, weg van de snelheid en de (non)communicatie van de sociale media. Met onder andere Mounir Samuel, Arita Baaijens en Edel Maex. Lees meer »

Leven zonder beeldschermen

 

  • Geplaatst op: 25-05-2016
  • Waardering: Sterren 1 Ster 2 Sterren 3 Sterren 4 Sterren 5 Sterren
  • Tags:

'Ik ben eigenlijk een non-digitale nomade'. Kunstenaar Lutzen Meerstra praat voor Bodhitv over de zegeningen van een leven weg van de digitale snelweg, zonder beeldschermen of smartphones.

Documentaire: Oriental Oddysey

 

  • Geplaatst op: 08-04-2016
  • Waardering: Sterren 1 Ster 2 Sterren 3 Sterren 4 Sterren 5 Sterren
  • Tags:

De 18-jarige Mattho Mandersloot besluit Taekwondo-kampioen te worden. Eén probleem: hij heeft er eigenlijk geen talent voor. ‘Maar met hard werken kun je alles bereiken wat je wil’, zegt hij zelfverzekerd. Kijk op 17 april naar de KRO-NCRV om 15:00 op NPO2.

Video's

Jezelf tegenkomen
06-04
Jezelf tegenkomen
10 april zendt de KRO-NCRV de documentaire Hermits uit, over moderne Chinese kluizenaars. Schrijver Jan Geurtz vertelt over de romantiek van het kluizenaarschap en de noodzaak van meditatie om jezelf tegen te komen.
Documentaire: Altruism Revolution
22-03
Documentaire: Altruism Revolution
We gaan er van uit dat de mens wordt gedreven door eigenbelang. De docu The Altruism Revolution roept op basis van wetenschappelijk onderzoek op tot een maatschappij waarin we beter voor elkaar zorgen. Zondag 3 april bij de KRO-NCRV op NPO2 om 15:00
Speelfilm: The Art of Happiness
22-03
Speelfilm: The Art of Happiness
Een veertigjarige taxichauffeur in het uiterst vervallen Napels krijgt verontrustend nieuws. Terwijl buiten een storm raast, raakt zijn taxi gevuld met herinneringen. Kijk zaterdag 2 april naar een prachtige animatiefilm uit die al stapels prijzen in de wacht heeft gesleept
Leven na de verblijfsvergunning
01-03
Leven na de verblijfsvergunning
Op 6 maart zendt de KRO-NCRV de documentaire Wie wij zijn uit, over twee jonge vluchtelingen die een verblijfsvergunning krijgen. Als de euforie daarover wegebt, rest de vraag: wat nu?

Meer video's »

Tip van de week

Boeddhisme en de kunst van het vaderschap Rob (37) is sinds een paar jaar met boeddhisme bezig en sindsdien probeert hij ook bewuster om te gaan met zijn vaderschap: “Het gezin is toch ook een beetje een mini-sangha.” Lees meer >>

Artikelen

TV: Zen en zingen
22-07
TV: Zen en zingen
Een documentaire van Martijn van Beenen over Margreet Honig en de zoektocht van haar leerling zangers naar hun eigen stem. Te zien op 11 september 2016 op NPO2.
Een andere kijk
20-07
Een andere kijk
De serie 'Een Andere Kijk' stapt even weg uit de waan van de dag, weg van de snelheid en de (non)communicatie van de sociale media. Met onder andere Mounir Samuel, Arita Baaijens en Edel Maex.
Yellow cheese road
13-07
Yellow cheese road
Wat doe je als je na een retraite moet omschakelen naar de harde werkelijkheid? Annemarie kan er over meepraten.
Not The End
05-07
Not The End
Beeldend kunstenaar Menno Bijleveld initieert een tafelgesprek in het Fries Museum in Leeuwarden over het verschijnsel sterven in meditatie.
Alles is niet Één
16-06
Alles is niet Één
Wie zich bezighoudt met spiritualiteit komt er vroeg of laat mee in aanraking: het idee dat we allemaal Één zijn. Een fantastisch inzicht! Of misschien toch niet...
Kinan uit Syrië maakt het verschil voor vluchtelingen
09-06
Kinan uit Syrië maakt het verschil voor vluchtelingen
De 27-jarige Kinan Kadouni vluchtte uit Syrië en woont nu in Gent, maar het afgelopen half jaar was hij vooral in Griekenland te vinden om zelf vluchtelingen te helpen. “Ik kon in Syrië niets doen voor mijn landgenoten, maar hier wel. Hier voel ik me gelukkig.”

Meer artikelen »