Login

Featured item: Proteststem

/root/hook/featured-item/block[@lang=$lang]/name

Proteststem
Annemarie zat haar hele jeugd elke zondagochtend in een kerkgebouw te zingen. Maar toen viel ze van haar geloof, en werd dat zingen zinloos. Wat doe je dan als je boeddhist wordt, en opeens gevraagd wordt mantra's mee te zingen? Lees meer »

Boeddhisme en rockmuziek

 


Bowie, Beastie Boys en Boeddha. Een lijst met pop en rockmuziek die zich bezighoudt met boeddhisme. Heb je zelf een favoriet? Laat het dan weten.

Boeddhistische films in Singapore

 

  • Geplaatst op: 09-08-2016
  • Waardering: Sterren 1 Ster 2 Sterren 3 Sterren 4 Sterren 5 Sterren
  • Tags:

De documentaire 'Zen and War' van de voormalige Boeddhistische Omroep is the zien op het THIS Buddhist Film Festival in Singapore. De film is ook online te zien.

Video's

Leven zonder beeldschermen
25-05
Leven zonder beeldschermen
'Ik ben eigenlijk een non-digitale nomade'. Kunstenaar Lutzen Meerstra praat voor Bodhitv over de zegeningen van een leven weg van de digitale snelweg, zonder beeldschermen of smartphones.
Documentaire: Oriental Oddysey
08-04
Documentaire: Oriental Oddysey
De 18-jarige Mattho Mandersloot besluit Taekwondo-kampioen te worden. Eén probleem: hij heeft er eigenlijk geen talent voor. ‘Maar met hard werken kun je alles bereiken wat je wil’, zegt hij zelfverzekerd. Kijk op 17 april naar de KRO-NCRV om 15:00 op NPO2.
Jezelf tegenkomen
06-04
Jezelf tegenkomen
10 april zendt de KRO-NCRV de documentaire Hermits uit, over moderne Chinese kluizenaars. Schrijver Jan Geurtz vertelt over de romantiek van het kluizenaarschap en de noodzaak van meditatie om jezelf tegen te komen.
Documentaire: Altruism Revolution
22-03
Documentaire: Altruism Revolution
We gaan er van uit dat de mens wordt gedreven door eigenbelang. De docu The Altruism Revolution roept op basis van wetenschappelijk onderzoek op tot een maatschappij waarin we beter voor elkaar zorgen. Zondag 3 april bij de KRO-NCRV op NPO2 om 15:00

Meer video's »

Tip van de week

WIth Real Stars Above my HeadWith Real Stars Above My Head 
Alfredo heeft MS. Hij is bang dat zijn ziekte progressief is en hij wil daarom voor het te laat is zijn droom waarmaken en gaan wandelen in de Himalaya. Zijn arts raadt het hem af, maar hij vertrekt toch. Nu online te zien. Bekijk de film hier
 >>

Artikelen

Proteststem
19-08
Proteststem
Annemarie zat haar hele jeugd elke zondagochtend in een kerkgebouw te zingen. Maar toen viel ze van haar geloof, en werd dat zingen zinloos. Wat doe je dan als je boeddhist wordt, en opeens gevraagd wordt mantra's mee te zingen?
TV: Een Andere Kijk - Arita Baaijens
19-08
TV: Een Andere Kijk - Arita Baaijens
Ontdekkingsreiziger en bioloog Arita Baaijens ging te paard op zoek naar het mythische paradijs Shambhala in het Altaigebergte, dat in gebieden van Kazachstan, China, Mongolië en Rusland ligt. Wat drijft haar? Binnenkort te zien op NPO2.
TV: Een andere kijk - Mounir Samuel
10-08
TV: Een andere kijk - Mounir Samuel
Politicoloog, schrijver, performer en journalist Mounir Samuel, voorheen Monique Samuel, is een trotse Egyptisch Arabische Nederlander die midden in het proces van geslachtsverandering staat van vrouw naar man. Hij ‘verenigt dankbaar die twee werelden, deze twee botsende culturen in zichzelf’. Te zien op 18 september op NPO2.
Boeddhist, gynaecoloog, politica: de matroesjka Petra De Sutter
28-07
Boeddhist, gynaecoloog, politica: de matroesjka Petra De Sutter
28 jaar geleden rolde Petra de Sutter ‘een beetje per ongeluk’ de gynaecologie in, om op te klimmen tot afdelingshoofd bij het UZ Gent. Als een soort matroesjkapoppetje is ze daarnaast ook hoogleraar, politica, transvrouw én boeddhist.
TV: Zen in Zang - Oft bin ich mir kaum bewusst
22-07
TV: Zen in Zang - Oft bin ich mir kaum bewusst
Een documentaire van Martijn van Beenen over Margreet Honig en de zoektocht van haar leerling zangers naar hun eigen stem. Te zien op 11 september 2016 op NPO2.
Een andere kijk
20-07
Een andere kijk
In de serie 'Een Andere Kijk' die in september op tv begint stapt presentator Sarah Marijnissen met een gast even uit de waan van de dag, weg van de snelheid en de (non)communicatie van de sociale media.

Meer artikelen »