Login

 

The Dharma BUM


Zie jij het ook al voor je? Een 90 minuten durende film over een Ierse zwerver die uitgroeide tot wat de eerste westerse boeddhistische monnik zou worden?

Ja? Neem dan even een kijkje op de crowdfundpagina van deze leuke Ierse filmmaker. 

Een hobo is de engelse term voor iemand die dakloos is, maar in tegenstelling tot wat wij zwervers noemen, wel werken. Een andere term is ook wel 'itinerant worker', een rondreizende arbeider dus. Anyway, U Dhammaloka was dus zo'n hobo. Geboren in Ierland, in 1856, had hij zowel problemen met de streng katholieke kerk, als met de fles. Hij ging reizen door Amerika en deed o.a. werk aan het spoor. Van daaruit ging hij naar Birma, waar hij zijn hoofd kaal schoor, de drank opgaf en waar zijn leven als monnik kon beginnen. Nieuwsgierig geworden? Lees meer op: dana.io/thedharmabum

Plaats op je eigen websiteHoud boeddhisme in beeld, word hier vriend van de BOS

Laatste video's

De dalai lama als duivels vriendje
24-03
De dalai lama als duivels vriendje
Wat gebeurt er als je een Britse satiricus kruist met de beroemdste spiritueel leider ter wereld? Kijk naar misschien wel het meest hilarische interview van dit jaar tot zover.
Levenswerk
10-01
Levenswerk
Kees Klomp en zijn Handboek Betekenisvol Ondernemen staan volop in de aandacht. We praten met hem over hoe je van ‘gewoon je werk’ je Levenswerk kunt maken.
Neurowetenschapper Marieke van Vugt
19-10
Neurowetenschapper Marieke van Vugt
Neurowetenschapper Marieke van Vugt doet onderzoek bij boeddhistische monniken in India naar de effecten van een speciale boeddhistische debatteertechniek op de hersenen.
Programma BFFE 2016 bekend
06-09
Programma BFFE 2016 bekend
Het 11e Buddhist Film Festival Europe loopt van 30 september tot en met 2 oktober in EYE in Amsterdam. Wij maakten een kleine voorselectie.
Aangeraakt worden
23-02
Aangeraakt worden
'De Kring van Vrienden van de Handgeschreven Brief'. Het klinkt bijna als een geheim genootschap. Oprichter Albert van Duijn wil dit 'ouderwetse' medium nieuw leven inblazen.
Dichtbij jezelf staan - Kees Klomp
01-12
Dichtbij jezelf staan - Kees Klomp
De belangstelling voor Kees Klomp en zijn Handboek Betekenisvol Ondernemen is geëxplodeerd. We praten met hem over de betekeniseconomie en hoe hij het zelf in de praktijk brengt.
Het roer omgooien
13-09
Het roer omgooien
Sarah Marijnissen presenteert de serie ‘Een andere kijk’, waarin zes gasten vertellen hoe ze hun leven hebben omgegooid. Maar Marijnissen heeft dat zelf ook een aantal maal gedaan.
Boeddhisme en rockmuziek
22-08
Boeddhisme en rockmuziek
Bowie, Beastie Boys en Boeddha. Een lijst met pop en rockmuziek die zich bezighoudt met boeddhisme. Heb je zelf een favoriet? Laat het dan weten.

Pagina 1 | 2 | 3 | .. | 23