Levenswerk

  • Geplaatst op: 10-01-2017
  • Waardering: 2 Sterren

De belangstelling voor Kees Klomp en zijn Handboek Betekenisvol Ondernemen is na de aflevering Rendement van Geluk van VPRO Tegenlicht geëxplodeerd. In deel twee van het interview met Klomp praten we met hem over hoe je van ‘gewoon je werk’ je Levenswerk kunt maken.

“Als voor gewoon ondernemerschap geldt dat je je kwaliteiten en beperkingen moet kennen dan geldt dat voor betekenisvol ondernemen helemaal" aldus Kees Klomp. "Betekenisvol ondernemen gaat over jouw relatie met de ander. Om de ander te kunnen begrijpen en te dienen moet je eerst jezelf kunnen begrijpen en dienen. Wie ben ik? Waar geloof ik in? Waar sta ik voor? Het gaat hier over het ontwikkelen van compassie en zelfcompassie. Op basis van compassie en zelfcompassie kun je een organisatie opbouwen en inrichten, een merk opbouwen en marketing aktiviteiten ontplooien. De optelsom hiervan resulteert in maatschappelijke impact. Betekenisvol ondernemen gaat niet over het gat in de markt maar over het gat in de maatschappij”.

"Mijn verstand van business, commercie en gevoel voor idealisme heb ik te danken aan mijn twee opa’s. De één was succesvol middenstander in Haarlem en de ander bevlogen communist en havenarbeider in IJmuiden. Beide opa’s leven voort in mijn streven naar de betekeniseconomie”.

Bekijk ook deel 1: Dichtij jezelf staan

Een reportage van Menno Bijleveld

Plaats op je eigen websiteHoud boeddhisme in beeld, word hier vriend van de BOS

Laatste video's

Buddha to Buddha
20-02
Buddha to Buddha
Batul Loomans tekende enkele jaren geleden een armband tijdens een meditatie vakantie in India. Daaruit voort kwam het sieradenmerk Buddha to Buddha.
Laat los die techniek
30-01
Laat los die techniek
Achim Heine (28) is muzikant en beoefent het shambhala boeddhisme. Voor hem hebben deze twee passies veel overeenkomsten.
Liefdadigheid
20-12
Liefdadigheid
Liefdadigheid is een belangrijke waarde binnen het boeddhisme. Mark de Jonge vraagt humanistische nonnen op de Zeedijk naar hun motivatie om aan liefdadigheid te doen en gaat met dezelfde vraag naar het Leger des Heils.
Karma
26-11
Karma
Drie verschillende visies op karma. Wat is jouw interpretatie?
Bevrijding
05-02
Bevrijding
Wat is voor jou de ultieme bevrijding? Alles kunnen doen wat je wilt? Andere mensen gelukkig maken? Zenleraar Nico Tydeman en anderen geven hun visie op dit begrip.
Guans appel is geen appel
09-01
Guans appel is geen appel
Guan (24) studeert, basketbalt en is hoofd van de jongerenafdeling in de He Hua Tempel in Amsterdam. Een kijkje bij een van oorsprong Chinese boeddhist.
Worstelen met zen deel 2
13-12
Worstelen met zen deel 2
Ron Sinnige was 17 toen hij met zenboeddhisme begon. Nu leidt hij zijn eigen cursussen. Hij vertelt over de ontwikkeling in zijn beoefening. Deel twee.
Worstelen met zen
05-11
Worstelen met zen
Ron Sinnige was 17 toen hij met zenboeddhisme begon. Nu leidt hij zijn eigen cursussen. Hij vertelt over de ontwikkeling in zijn beoefening. Deel één.

Pagina 1 | .. | 23 | 24 | 25 | 26