Login

De flash player en JavaScript ondersteuning zijn nodig om dit te bekijken.

De flash player en JavaScript ondersteuning zijn nodig om dit te bekijken

Iedereen is Boeddha


In de 15 Kunsttraject-etalages van de Staatsliedenbuurt verschijnen steeds wisselende foto’s van Boeddha’s. Zowel de gefotografeerden (‘Wauw, ben ik dat?’) als de voorbijgangers zijn verbaasd over de eenvoudige schoonheid.

‘Het gaat om ‘het perfecte’, wat -ook- in elk mens aanwezig is, zichtbaar te maken. En dat lukt!!’

Heeft u ze gezien? Van der Hoopstraat 41 66 88 en 89, Fannius Scholtenstraat 20, J.M.Kemperstraat 89 121 140 en 148, Van Hallstraat 13 en 30, Van Hogendorpstraat 207, Van Boetzelaarstraat 92 en 80 te Amsterdam.

Van 25 juni tot 6 september, wisselende tenttonstelling.

Kunstenares: Mathilde de Vriese

Camera en montage: Dimitri Gácsér
Plaats op je eigen websiteHoud boeddhisme in beeld, word hier vriend van de BOS

Ook interessant

angchen_nomads.jpg

Insight Tibet


Voor het eerst is er een foto-expositie te zien over Tibet, met werk van uitsluitend Tibetaanse fotografen. Ivar van Hoorn neemt een kijkje in de Melkweg, waar de expositie plaatsvindt.

Nog interessanter

Laatste video's

Jan Geurtz over Sogyal Rinpoche
08-02
Jan Geurtz over Sogyal Rinpoche
In juli 2017 kwam Rigpa leraar Sogyal Rinpoche in opspraak door beschuldigingen van seksueel misbruik en mishandeling. Menno Bijleveld interviewt een aantal voormalige studenten over hun ervaringen met Sogyal.
Boeddhisme en christendom
24-11
Boeddhisme en christendom
Annewieke Vroom is universitair docent bij de faculteit Comparatieve Godsdienstwetenschap van de VU. Ze heeft een christelijke achtergrond, maar beoefent ook het zenboeddhisme. Hoe werkt zoiets in de praktijk?
BFFE 2017
06-10
BFFE 2017
Ook dit jaar vond het Buddhist Film Festival Europe weer plaats in Amsterdam. Bodhitv ging langs en praatte met bezoekers en de grote motor achter het festival, Babeth VanLoo.
Een goede boeddhistisch leraar?
01-09
Een goede boeddhistisch leraar?
Wat kenmerkt nou een goede boeddhistische leraar? Misha Beliën vroeg het onze lezers en hij ging langs bij André van der Braak, hoogleraar boeddhistische filosofie aan de VU.
Bodhitv nieuwjaarswens 2018
28-12
Bodhitv nieuwjaarswens 2018
Wat wens jij de wereld, je naasten en jezelf toe in 2018? Met jullie antwoorden op deze vraag maakte Misha Beliën een collectieve nieuwjaarswens voor 2018.
Vergankelijkheid
24-10
Vergankelijkheid
“Ik hou wel van vergankelijkheid, maar niet altijd”, verklaart Irène Kaigetsu Bakker lachend. Hoe kijkt zij aan tegen vergankelijkheid? En welke tendens ziet zij in de samenleving, in het omgaan daarmee?
Compassievol verzet
28-09
Compassievol verzet
Hoe kun je als boeddhist op een goede manier weerstand bieden? Misha Beliën ging voor Buddha Bites langs bij Barbara Hagebeek, oprichter van Against the Stream Nijmegen.
Liefdesroep - Hannah Cuppen
18-08
Liefdesroep - Hannah Cuppen
In haar nieuwe boek 'Liefdesroep' pleit Hannah Cuppen ervoor om te kiezen voor de roep van je hart. Zo vind je niet alleen belangrijke levenslessen maar ook je diepste vervulling.

Pagina 1 | 2 | 3 | .. | 25