Login

 

Het roer omgooien

  • Geplaatst op: 13-09-2016
  • Waardering: 2 Sterren
  • Tags:

Presentator en radiomaker Sarah Marijnissen presenteert de televisieserie ‘Een andere kijk’. Zes gasten verhalen over de redenen die maakten dat ze op een bepaald moment in hun leven de boeg om hebben gegooid. Marijnissen begon ooit als kleuterleidster en vertelt in dit interview hoe ze zelf ook een aantal maal de koers van haar leven drastisch heeft bijgesteld.

De eerste keer was begin jaren tachtig toen zij door het boek ‘Het drama van het begaafde kind’ van de psychiater Alice Miller tot het inzicht kwam dat zij zichzelf was vergeten in de strijd voor een betere wereld. De tweede keer kwam toen zij eind jaren negentig burnt-out raakte als gevolg van te veel te leuk werk.

Verder vertelt Sarah Marijnissen openhartig over haar betrokkenheid bij de communistische- en socialistische beweging, onderwijsvernieuwing, haar liefde voor film- en radiomaken en haar visie op een ‘Een andere kijk’.

Een film van Menno Bijleveld

Aflevering 1: Mounir Samuel >>
Uitzending: 18 september 2016, 16:30 op NPO2

Politicoloog, schrijver, performer en journalist Mounir Samuel, voorheen Monique Samuel, is een trotse Egyptisch Arabische Nederlander die midden in het proces van geslachtsverandering staat van vrouw naar man. Hij ‘verenigt dankbaar die twee werelden, deze twee botsende culturen in zichzelf’. 
Lees verder >>

Aflevering 2: Edel Maex >>
Uitzending: 2 oktober 2016, 16:30 op NPO2

“Heimwee naar de realiteit”, een uitspraak van de Belgische psychiater, zenleraar en mindfulnesstrainer Edel Maex (60). “Iets, ergens in ons heeft heimwee”, maar heimwee waarnaar? En, hoe kunnen we dat verlangen realiseren? 
Lees verder >>

Lees meer over de serie Een andere kijk >>

Gasten in de serie ‘Een andere kijk’ zijn Mounir Samuel, Arita Baaijens, Christelle Munganyende, Edel Maex, Mostafa Hilali en tot slot theatermaker Adelheid Roosen.

Een andere kijk is een productie van de boeddhistische stroming bij de KRO-NCRV.
Uitzending: vanaf 18 september 2016, 16:30 op NPO2
Presentatie: Sarah Marijnissen

Plaats op je eigen websiteHoud boeddhisme in beeld, word hier vriend van de BOS

Ook interessant

achtv-pad-8-kesbeke470x37-1.jpg

Juiste concentratie


Hoe vaak dromen wij wel niet weg op een dag? Terwijl goede concentratie juist zo essentieel is om te leven in het nu, zoals de boeddha onderwees.

Nog interessanter

Laatste video's

Vergankelijkheid
24-10
Vergankelijkheid
“Ik hou wel van vergankelijkheid, maar niet altijd”, verklaart Irène Kaigetsu Bakker lachend. Hoe kijkt zij aan tegen vergankelijkheid? En welke tendens ziet zij in de samenleving, in het omgaan daarmee?
Compassievol verzet
28-09
Compassievol verzet
Hoe kun je als boeddhist op een goede manier weerstand bieden? Misha Beliën ging voor Buddha Bites langs bij Barbara Hagebeek, oprichter van Against the Stream Nijmegen.
Liefdesroep - Hannah Cuppen
18-08
Liefdesroep - Hannah Cuppen
In haar nieuwe boek 'Liefdesroep' pleit Hannah Cuppen ervoor om te kiezen voor de roep van je hart. Zo vind je niet alleen belangrijke levenslessen maar ook je diepste vervulling.
Zelfpluktuin op Schiermonnikoog
06-07
Zelfpluktuin op Schiermonnikoog
Als klinisch psycholoog zei Janneke van der Velde vaak tegen cliënten: volg je hart. Toen ze dat zelf ook ging doen, was dat het begin van de zelfpluktuin op Schiermonnikoog.
BFFE 2017
06-10
BFFE 2017
Ook dit jaar vond het Buddhist Film Festival Europe weer plaats in Amsterdam. Bodhitv ging langs en praatte met bezoekers en de grote motor achter het festival, Babeth VanLoo.
Een goede boeddhistisch leraar?
01-09
Een goede boeddhistisch leraar?
Wat kenmerkt nou een goede boeddhistische leraar? Misha Beliën vroeg het onze lezers en hij ging langs bij André van der Braak, hoogleraar boeddhistische filosofie aan de VU.
Ontspannen op vakantie?
27-07
Ontspannen op vakantie?
Je kent het: inpakstress, paspoort vergeten, het vliegveld is een hel. Hoe ga je in hemelsnaam ontspannen op vakantie? Misha Beliën vraagt het reizigers, en 'stressontknoper' en zenboeddhist Paul Loomans.
Buddha Bites: Formatie 2017
13-06
Buddha Bites: Formatie 2017
Wat kan het boeddhisme betekenen voor de kabinetsformatie? Met die vraag waagt Misha Beliën zich op het Binnenhof, waar hij Buma, Rutte, Pechtold en Klaver aan de mouw trekt.

Pagina 1 | 2 | 3 | .. | 25