Login

De flash player en JavaScript ondersteuning zijn nodig om dit te bekijken.

De flash player en JavaScript ondersteuning zijn nodig om dit te bekijken

Every moment is young

  • Geplaatst op: 03-08-2010
  • Waardering: 2,9 Sterren
  • Tags:

Every Moment is Young is de eerste lange documentaire die speciaal is gemaakt voor Bodhitv. Regisseur Emil van Zuylen (33) filmde hiervoor bij het Buddhist Youth Festival, dat eind 2007 in Duitsland plaatsvond. Wat drijft jongeren om dagelijks te mediteren? Wat voor invloed heeft de beoefening en de boeddhistische filosofie op hun leven? Aan de hand van ervaringen van twee jongeren ontstaat een beeld van wat het betekent om jong en boeddhist te zijn.

Het Buddhist Youth Festival is afgelopen jaar voor het eerst georganiseerd door Shambhala Europe. 65 jongeren uit vele landen en diverse boeddhistische tradities kwamen bij elkaar om samen te mediteren, discussiëren en oud en nieuw te vieren. Zo waren er mensen die opgegroeid zijn in het boeddhisme, zoals Siobhan omdat haar ouders al beoefenden. Of jongeren zoals Thomas die nog maar net met boeddhisme in aanraking zijn gekomen.

Regie: Emil van Zuylen
Camera: Adrian Ciocoiu
Sound Mix: Studio Klink
Commissioning Editor: Babeth M. VanLoo
 

 

Plaats op je eigen websiteReacties op dit Bodhitv Filmpje

Laurens van AarleMooie documentaire!
Ziet er goed uit en leuk onderwerp.
 


Een mooie documentaire. Geeft een goed beeld van het festival.


Corine van Huissteden Komt er nog een nieuwe impressie van het laatste BYF? :)

Houd boeddhisme in beeld, word hier vriend van de BOS

Ook interessant

shambhala_still.png

Buddhist Youth Night bij Shambhala


Michael en Samantha gaan langs bij de Buddhist Youth Night van Shambhala Rotterdam. Een impressie! Lees verder >>

Nog interessanter

Laatste video's

Leven zonder beeldschermen
25-05
Leven zonder beeldschermen
'Ik ben eigenlijk een non-digitale nomade'. Kunstenaar Lutzen Meerstra praat voor Bodhitv over de zegeningen van een leven weg van de digitale snelweg, zonder beeldschermen of smartphones.
Jezelf tegenkomen
06-04
Jezelf tegenkomen
10 april zendt de KRO-NCRV de documentaire Hermits uit, over moderne Chinese kluizenaars. Schrijver Jan Geurtz vertelt over de romantiek van het kluizenaarschap en de noodzaak van meditatie om jezelf tegen te komen.
Speelfilm: The Art of Happiness
22-03
Speelfilm: The Art of Happiness
Een veertigjarige taxichauffeur in het uiterst vervallen Napels krijgt verontrustend nieuws. Terwijl buiten een storm raast, raakt zijn taxi gevuld met herinneringen. Kijk zaterdag 2 april naar een prachtige animatiefilm uit die al stapels prijzen in de wacht heeft gesleept
De kunst van het samenleven
10-09
De kunst van het samenleven
Biserka Šuran, regisseur van de film Allez, Viens! is geboeid door woongemeenschappen. In dit drieluik gaat zij op zoek naar de kunst van het samenleven. Lees meer
Documentaire: Oriental Oddysey
08-04
Documentaire: Oriental Oddysey
De 18-jarige Mattho Mandersloot besluit Taekwondo-kampioen te worden. Eén probleem: hij heeft er eigenlijk geen talent voor. ‘Maar met hard werken kun je alles bereiken wat je wil’, zegt hij zelfverzekerd. Kijk op 17 april naar de KRO-NCRV om 15:00 op NPO2.
Documentaire: Altruism Revolution
22-03
Documentaire: Altruism Revolution
We gaan er van uit dat de mens wordt gedreven door eigenbelang. De docu The Altruism Revolution roept op basis van wetenschappelijk onderzoek op tot een maatschappij waarin we beter voor elkaar zorgen. Zondag 3 april bij de KRO-NCRV op NPO2 om 15:00
Leven na de verblijfsvergunning
01-03
Leven na de verblijfsvergunning
Op 6 maart zendt de KRO-NCRV de documentaire Wie wij zijn uit, over twee jonge vluchtelingen die een verblijfsvergunning krijgen. Als de euforie daarover wegebt, rest de vraag: wat nu?
Dossier Banana Pancakes
14-09
Dossier Banana Pancakes
De docu Banana Pancakes gaat over reizen, toerisme en de paradoxen die dat oplevert voor ons, moderne mensen. Hoe zit het met de reislust van de Bodhitv-redactie? Lees meer

Pagina 1 | 2 | 3 | .. | 22