Login

 

Dossier Angst

  • Geplaatst op: 01-06-2015
  • Waardering: 4 Sterren
  • Tags:

Jawel, net als de mensen in de BOS-docu Angst, zijn ook Bodhitv-redacteuren weleens bang. Lees en bekijk hun openhartige columns en vlogs. Over angst voor kritiek, angst voor succes en angst voor de angst.

Dokter! Waar is mijn kinderwens?
Kitty heeft een beetje last van pseudo-uteral-urgency. Een moeilijk woord voor: de angst die men voelt om geen nageslacht te produceren, terwijl men niet eens zo’n sterke kinderwens heeft.
Lees verder

Het medium en het innerlijk kompas
Wat brengt een mens er toe om een medium te raadplegen? En in hoeverre helpen ze bij het omgaan met de moeilijkheden des levens? Jan doet een boekje open over zijn ervaringen.
Lees verder

Angst, mijn matti
Angst kan ook je matti zijn. Dat ontdekte Annemarie tijdens het reizen door landen waar angst wordt ingezet als politiek middel. “Ik zie je Mara, en geef me de thee even door”.
Lees verder

Encyclopedia Fobia
Geen angst zo zeldzaam, of er is wel een woord voor. Wanneer je Tom Hannes heet tenminste. In deze mini-encyclopedie geeft hij naam aan een aantal, (soms) herkenbare angsten die een modern mens zoal kan hebben. Lees verder

Angst voor kritiek
Tom kreeg laatst op zijn donder van een lezer. In zijn eerste boek uitte Tom kritiek op Eckhart Tolle en gebruikte daarbij het woord 'circus'. Niet zo netjes, vond de lezer. Had zij gelijk? Na een nachtje niet slapen schreef Tom er deze column over. Lees verder

Loes vlogt: The War of Art
Hoe transformeer je als freelancer van ongedisciplineerde dweil naar een ware professional? Loes neemt je mee in haar strijd tegen de angst voor succes!
Bekijk ze hier

Plaats op je eigen websiteHoud boeddhisme in beeld, word hier vriend van de BOS

Ook interessant

frame_loes.png

Loes vlogt: The war of art


Hoe transformeer je als freelancer van ongedisciplineerde dweil naar een ware professional? Loes neemt je mee in haar strijd tegen de angst voor succes! Lees meer

Nog interessanter

Laatste video's

Bodhitv nieuwjaarswens 2018
28-12
Bodhitv nieuwjaarswens 2018
Wat wens jij de wereld, je naasten en jezelf toe in 2018? Met jullie antwoorden op deze vraag maakte Misha Beliën een collectieve nieuwjaarswens voor 2018.
Vergankelijkheid
24-10
Vergankelijkheid
“Ik hou wel van vergankelijkheid, maar niet altijd”, verklaart Irène Kaigetsu Bakker lachend. Hoe kijkt zij aan tegen vergankelijkheid? En welke tendens ziet zij in de samenleving, in het omgaan daarmee?
Compassievol verzet
28-09
Compassievol verzet
Hoe kun je als boeddhist op een goede manier weerstand bieden? Misha Beliën ging voor Buddha Bites langs bij Barbara Hagebeek, oprichter van Against the Stream Nijmegen.
Liefdesroep - Hannah Cuppen
18-08
Liefdesroep - Hannah Cuppen
In haar nieuwe boek 'Liefdesroep' pleit Hannah Cuppen ervoor om te kiezen voor de roep van je hart. Zo vind je niet alleen belangrijke levenslessen maar ook je diepste vervulling.
Boeddhisme en christendom
24-11
Boeddhisme en christendom
Annewieke Vroom is universitair docent bij de faculteit Comparatieve Godsdienstwetenschap van de VU. Ze heeft een christelijke achtergrond, maar beoefent ook het zenboeddhisme. Hoe werkt zoiets in de praktijk?
BFFE 2017
06-10
BFFE 2017
Ook dit jaar vond het Buddhist Film Festival Europe weer plaats in Amsterdam. Bodhitv ging langs en praatte met bezoekers en de grote motor achter het festival, Babeth VanLoo.
Een goede boeddhistisch leraar?
01-09
Een goede boeddhistisch leraar?
Wat kenmerkt nou een goede boeddhistische leraar? Misha Beliën vroeg het onze lezers en hij ging langs bij André van der Braak, hoogleraar boeddhistische filosofie aan de VU.
Ontspannen op vakantie?
27-07
Ontspannen op vakantie?
Je kent het: inpakstress, paspoort vergeten, het vliegveld is een hel. Hoe ga je in hemelsnaam ontspannen op vakantie? Misha Beliën vraagt het reizigers, en 'stressontknoper' en zenboeddhist Paul Loomans.

Pagina 1 | 2 | 3 | .. | 25