Login

 

Boeddhistische films in Singapore

  • Geplaatst op: 09-08-2016
  • Waardering: 3 Sterren

Op vakantie in Singapore in september? Dan moet je beslist langs gaan bij het THIS Buddhist Film Festival dat daar van 17 tot 24 september wordt gehouden. Een van de films die er wordt vertoond is de documentaire 'Zen and War' van de voormalige Boeddhistische Omroep, geregisseerd door Alexander Oey, die ook online is te zien.

Het THIS Buddhist Film Festival is een tweejaarlijks filmfestival dat georganiseerd wordt door Dharma In Action. Naast Zen and War zijn er ook films als 'Samsara' en 'Human' te zien.

Bekijk Zen and War op NPO.nl >>

Zen and War
In het begin van de twintigste eeuw voerde Japan een aantal oorlogen waarbij het gruwelijkheden beging die niet onderdeden voor die van de Nazi's. Een aantal boeddhistische zenmonniken spreekt zich in Japan voor het eerst uit over de collaboratie van hun voorgangers, daartoe uitgenodigd door de Nederlandse Ina Buitendijk via brieven. Hoe was het mogelijk dat gewaardeerde zenmeesters zich met oorlog voeren bezighielden?


Boeddhistisch Filmfestival in Nederland
Gelukkig hoef je niet helemaal naar Singapore af te reizen om naar een boeddhistisch filmfestival te gaan. Van 30 september tot 2 oktober 2016 vindt het Buddhist Film Festival Europe plaats in het EYE in Amsterdam. Het festival zoekt nog steeds vrijwilligers. Lees hier meer over hoe je je kunt aanmelden >>
Plaats op je eigen websiteHoud boeddhisme in beeld, word hier vriend van de BOS

Laatste video's

Jan Geurtz over Sogyal Rinpoche
08-02
Jan Geurtz over Sogyal Rinpoche
In juli 2017 kwam Rigpa leraar Sogyal Rinpoche in opspraak door beschuldigingen van seksueel misbruik en mishandeling. Menno Bijleveld interviewt een aantal voormalige studenten over hun ervaringen met Sogyal.
Boeddhisme en christendom
24-11
Boeddhisme en christendom
Annewieke Vroom is universitair docent bij de faculteit Comparatieve Godsdienstwetenschap van de VU. Ze heeft een christelijke achtergrond, maar beoefent ook het zenboeddhisme. Hoe werkt zoiets in de praktijk?
BFFE 2017
06-10
BFFE 2017
Ook dit jaar vond het Buddhist Film Festival Europe weer plaats in Amsterdam. Bodhitv ging langs en praatte met bezoekers en de grote motor achter het festival, Babeth VanLoo.
Een goede boeddhistisch leraar?
01-09
Een goede boeddhistisch leraar?
Wat kenmerkt nou een goede boeddhistische leraar? Misha Beliën vroeg het onze lezers en hij ging langs bij André van der Braak, hoogleraar boeddhistische filosofie aan de VU.
Bodhitv nieuwjaarswens 2018
28-12
Bodhitv nieuwjaarswens 2018
Wat wens jij de wereld, je naasten en jezelf toe in 2018? Met jullie antwoorden op deze vraag maakte Misha Beliën een collectieve nieuwjaarswens voor 2018.
Vergankelijkheid
24-10
Vergankelijkheid
“Ik hou wel van vergankelijkheid, maar niet altijd”, verklaart Irène Kaigetsu Bakker lachend. Hoe kijkt zij aan tegen vergankelijkheid? En welke tendens ziet zij in de samenleving, in het omgaan daarmee?
Compassievol verzet
28-09
Compassievol verzet
Hoe kun je als boeddhist op een goede manier weerstand bieden? Misha Beliën ging voor Buddha Bites langs bij Barbara Hagebeek, oprichter van Against the Stream Nijmegen.
Liefdesroep - Hannah Cuppen
18-08
Liefdesroep - Hannah Cuppen
In haar nieuwe boek 'Liefdesroep' pleit Hannah Cuppen ervoor om te kiezen voor de roep van je hart. Zo vind je niet alleen belangrijke levenslessen maar ook je diepste vervulling.

Pagina 1 | 2 | 3 | .. | 25