Login

Featured item: Geven zonder bijbedoeling

/root/hook/featured-item/block[@lang=$lang]/name

Geven zonder bijbedoeling
Tijdens een rondje shoppen wordt Kitty geconfronteerd met haar ongemak als het op vrijgevigheid aankomt. Aan de hand van de zes paramita’s gaat ze op zoek naar verlichting. Lees meer »

Meeste reacties

Om nooit te vergeten
12-06
Om nooit te vergeten
20.000 bezoekers, 400 vrijwilligers en de gelukzaligheid waarin iedereen verzeilde, creëerde een bijzonder aangename sfeer. De aanwezigheid van Z.H. de Dalai Lama was een onuitwisbare inspirerende ervaring, waarvan ik nooit heb kunnen dromen.
Column van Sophie: 'Gewoon' mooi
27-12
Column van Sophie: 'Gewoon' mooi
Sophie wordt uitgenodigd door het televisieprogramma ‘Gewoon Mooi’. Ze krijgt drie schoonheidsbehandelingen en vier beautypakketten. De lol kan niet op, maar tóch vraagt ze zich af: zijn we met al deze gekmakerij niet heel hard op weg onszelf te ‘ontmensen’?
In het Zentrum zit men stil, Marleen dus ook! Deel vier
14-04
In het Zentrum zit men stil, Marleen dus ook! Deel vier
Marleen van der Leij kan niet eens stilzitten in de bioscoop. Het maakt niet uit hoe lekker de stoelen zitten of hoe leuk het gezelschap is, na tien minuten is ze al vijf keer van houding gewisseld. En juist zij gaat voor Bodhitv een meditatiecursus volgen! Volg haar belevenissen in deze tweewekelijkse column. Deel vier.
De tijd bevroren
10-12
De tijd bevroren
Een bijzondere tentoonstelling met foto's van Hiroshi Sugimoto tilt je even uit het dagelijkse leven naar een spiritueel niveau.
Mabel van den Dungen: Waarom gelooft de ene boeddhist wel in reincarnatie en de andere niet?
18-12
Mabel van den Dungen: Waarom gelooft de ene boeddhist wel in reincarnatie en de andere niet?
Mabel van den Dungen geeft in Dungens Dharma antwoord op de vraag: Waarom gelooft de ene boeddhist wel in reïncarnatie en de andere niet?
Dienen voor de verandering
06-12
Dienen voor de verandering
Wie voor een tweede keer een Vipassana retraite doet, mag op het aanmeldformulier kiezen uit twee opties: ‘zitten’ of ‘dhamma dienen’. Voor de twijfelaars is er een alternatief: ‘zitten, maar indien nodig bereid om te dienen’. Fidessa Docters van Leeuwen koos de derde optie en ontdekte Boeddha’s keukengeheim.
Altijd hier, altijd nu
29-10
Altijd hier, altijd nu
Vrijwel alle vormen van religie beloven uiteindelijke verlossing en bevrijding van de misère van ons alledaags bestaan. Zen pakt het radicaal anders aan. Het hiernamaals is voor goedgelovigen!
Dungens Dharma: Waarom roken, drinken en eten sommige boeddhisten vlees?
09-06
Dungens Dharma: Waarom roken, drinken en eten sommige boeddhisten  vlees?
Deze maand in Dungens Dharma een antwoord op de vraag: Waarom roken, drinken en eten sommige boeddhisten wel vlees en anderen niet?
Jeroen leest: mangastrip 'Boeddha'
01-09
Jeroen leest: mangastrip 'Boeddha'
Jeroen leest nooit strips. Maar de Japanse strip 'Boedda. deel 1: Kapilavastoe', door Osamu Tezuka, verrastte hem. 'Ik bekeek de kaft en het greep me gelijk; de tekening spatte er van af.'
Winterslaap
31-12
Winterslaap
In deze lange donkere wintermaanden bljif je soms het liefst de hele dag in bed. Mark de Jonge geeft ons een lichtpuntje in deze zonloze dagen.
Hoe onsterfelijk ben jij?
12-02
Hoe onsterfelijk ben jij?
Wat zeg je tegen een verdrietige vriendin van wie de vader zal overlijden? Chihiro Geuzebroek geeft troost en zet uiteen waarom zij niet bang is voor de dood.
De Wysheidsrevolutie
06-12
De Wysheidsrevolutie
Vergeet succes en zelfs geluk: WYSHEID is het nieuwe statussymbool van Generatie Y! Maar...wat is wysheid? Exclusief op Bodhitv: een fragment van de inleiding van het boek "10 WYS; de wysheidsrevolutie", van Geertje Couwenbergh en Lisette Kreischer.

Pagina 1 | 2 | 3 | .. | 21