Login

De 5 warmste retraites rond de feestdagen

$article/block[@lang=$lang]/name

De 5 warmste retraites rond de feestdagen
Dit jaar even geen zin in zuipen en schransen met de feestdagen? Je kunt ook rustig en toch feestelijk op retraite! De 5 mooiste op een rijtje.

De 5 warmste retraites rond de feestdagen

Loes Liemburg
Loes   Liemburg
  • Geschreven op: 21-11-2014
  • Waardering: 4 Sterren
  • Tags:

De Bodhitv-agenda staat weer zo vol met boeddhistische activiteiten, dat we bijna door de bomen het bos niet meer zien. Daarom hebben we ze even op een rijtje gezet: de vijf warmste retraites die rond de feestdagen plaatsvinden! Lekker mindful het nieuwe jaar in.

1. Jongerenretraite Bad Rappenau, 28 december - 3 januari

Aanrader: dit is een internationaal boeddhistisch jongerenfestival dat al voor de 8e keer georganiseerd wordt! Met zit- en wandelmeditatie, teachings, yoga en een oudejaarsfeest. De locatie is een Duits kasteel :)

Kosten: ongeveer € 240. Kijk hier voor info of op Facebook!

2. Wake Up celebrates Life, Plum Village, 26 december - 3 januari

Ook onze vrienden van Wake Up organiseren een oudejaarsretraite, en wel in Plum Village. De retraite is volledig geregeld, inclusief busreis. Met natuurlijk meditatie, muziek maken en spelen, voor een feestelijke week geheel in de stijl van Wake Up!

Kosten: € 325. Meer info op de website.

3. Reload and Shoot Again, Tegen de stroom in, 30 december - 1 januari

Meditatieretraite met Frank Uyttebroeck. De retraite vindt deels in stilte plaats, maar er is ook ruimte voor dharma talks en uitwisseling. De locatie is een voormalig klooster in Brabant. Een mooie gelegenheid voor het overdenken en hernieuwen van je intenties.

Kosten: € 150 + dana. Voor meer info zie de website.

4. Kerstretraite Maanhoeve, 24 - 26 december

De feestdagen kun je liefdevol vieren tijdens deze Kerstretraite. Met volop meditatie, mantrazingen, lezingen en een schaapskooi om mindful voor te zorgen. De locatie is de pittoreske Maanhoeve in Drenthe, gelegen in een prachtig natuurgebied.

Kosten: € 195 + dana. Kijk hier voor meer info!

5. Tweedaagse winterretraite Cadzand, 10 -11 januari

Om bij te komen van het geweld van de feestdagen hebben we nog deze retraite voor je op de agenda staan. Locatie: een voormalig Tibetaans-boeddhistisch instituut aan zee. Met zitmeditatie, yoga, mindfulness, dharma talks en natuurlijk strand-wandelingen.

Kosten: € 88. Voor alle info zie hier.

Houd boeddhisme in beeld, word hier vriend van de BOS

Ook interessant

header-2.png

Retraites in de zomer van 2017


Nog bezig met het maken van vakantieplannen? En behoefte aan een paar dagen of een weekje mediteren? Bodhitv selecteerde een aantal leuke retraites voor deze zomer.

Nog interessanter

Laatste artikelen

Mindful samenwonen in Wake Up Leef
18-01
Mindful samenwonen in Wake Up Leef
Leven in een boeddhistische woongroep: zou dat je beoefening niet enorm verrijken? Judith vroeg het aan de bewoners van Wake Up Leef in Nijmegen Lent.
TV: The Next Guardian
29-12
TV: The Next Guardian
Een film over de diepe kloof tussen vader en zoon in een Bhutaans gezin, waar de tegengestelde verlangens van twee generaties met elkaar in botsing komen. Nu online te zien.
Bezoek Tibetaanse parlementariërs aan Nederland
15-12
Bezoek Tibetaanse parlementariërs aan Nederland
Vier leden van het Tibetaanse parlement in ballingschap brachten eind november een bezoek aan Nederland op uitnodiging van International Campaign for Tibet.
Wat is jouw nieuwjaarswens voor 2018?
14-12
Wat is jouw nieuwjaarswens voor 2018?
Wat wens jij de wereld, je naasten of jezelf toe in 2018? Daarover gaat de laatste Buddha Bites van 2017. Met jullie antwoorden op deze vraag maakt Misha Belien een collectieve nieuwjaarswens voor 2018.
Geven zonder bijbedoeling
11-01
Geven zonder bijbedoeling
Tijdens een rondje shoppen wordt Kitty geconfronteerd met haar ongemak als het op vrijgevigheid aankomt. Aan de hand van de zes paramita’s gaat ze op zoek naar verlichting.
Boeddhistische wijsheid in kersthits
21-12
Boeddhistische wijsheid in kersthits
Zoetsappig, clichématig, oppervlakkig én hardnekkig, want ieder jaar zijn ze er weer: kerstliedjes. Weerstand bieden is zinloos, daarom kun je de oorwurm-veroorzakende deuntjes beter omarmen. Want zit er niet stiekem heel veel wijsheid verscholen in de kerstklappers?
TV: Tussen meten en weten - Wetenschap
15-12
TV: Tussen meten en weten - Wetenschap
Jan Bor ontmoet mensen die in het gebied tussen meten en weten wetenschap bedrijven. Waaronder natuurkundigen Carlo Rovelli en Erik Verlinde en de astrofysicus Trinh Xuan Tuan. Die zegt dat fysica niet de enige manier is om de werkelijkheid te beschrijven. Dinsdag om 22:55 op NPO2 bij de Boeddhistische Blik.
TV: Tussen meten en weten - Gezondheid
07-12
TV: Tussen meten en weten - Gezondheid
In deze aflevering kijkt Jan Bor kritisch naar onze wens om ons lichaam op te delen in segmenten en cijfers. 12 december om 22:55 op NPO2 bij de Boeddhistische Blik.

Pagina 1 | 2 | 3 | .. | 113