Login

De 5 warmste retraites rond de feestdagen

$article/block[@lang=$lang]/name

De 5 warmste retraites rond de feestdagen
Dit jaar even geen zin in zuipen en schransen met de feestdagen? Je kunt ook rustig en toch feestelijk op retraite! De 5 mooiste op een rijtje.

De 5 warmste retraites rond de feestdagen

Loes Liemburg
Loes   Liemburg
  • Geschreven op: 21-11-2014
  • Waardering: 4 Sterren
  • Tags:

De Bodhitv-agenda staat weer zo vol met boeddhistische activiteiten, dat we bijna door de bomen het bos niet meer zien. Daarom hebben we ze even op een rijtje gezet: de vijf warmste retraites die rond de feestdagen plaatsvinden! Lekker mindful het nieuwe jaar in.

1. Jongerenretraite Bad Rappenau, 28 december - 3 januari

Aanrader: dit is een internationaal boeddhistisch jongerenfestival dat al voor de 8e keer georganiseerd wordt! Met zit- en wandelmeditatie, teachings, yoga en een oudejaarsfeest. De locatie is een Duits kasteel :)

Kosten: ongeveer € 240. Kijk hier voor info of op Facebook!

2. Wake Up celebrates Life, Plum Village, 26 december - 3 januari

Ook onze vrienden van Wake Up organiseren een oudejaarsretraite, en wel in Plum Village. De retraite is volledig geregeld, inclusief busreis. Met natuurlijk meditatie, muziek maken en spelen, voor een feestelijke week geheel in de stijl van Wake Up!

Kosten: € 325. Meer info op de website.

3. Reload and Shoot Again, Tegen de stroom in, 30 december - 1 januari

Meditatieretraite met Frank Uyttebroeck. De retraite vindt deels in stilte plaats, maar er is ook ruimte voor dharma talks en uitwisseling. De locatie is een voormalig klooster in Brabant. Een mooie gelegenheid voor het overdenken en hernieuwen van je intenties.

Kosten: € 150 + dana. Voor meer info zie de website.

4. Kerstretraite Maanhoeve, 24 - 26 december

De feestdagen kun je liefdevol vieren tijdens deze Kerstretraite. Met volop meditatie, mantrazingen, lezingen en een schaapskooi om mindful voor te zorgen. De locatie is de pittoreske Maanhoeve in Drenthe, gelegen in een prachtig natuurgebied.

Kosten: € 195 + dana. Kijk hier voor meer info!

5. Tweedaagse winterretraite Cadzand, 10 -11 januari

Om bij te komen van het geweld van de feestdagen hebben we nog deze retraite voor je op de agenda staan. Locatie: een voormalig Tibetaans-boeddhistisch instituut aan zee. Met zitmeditatie, yoga, mindfulness, dharma talks en natuurlijk strand-wandelingen.

Kosten: € 88. Voor alle info zie hier.

Houd boeddhisme in beeld, word hier vriend van de BOS

Ook interessant

header-2.png

Retraites in de zomer van 2017


Nog bezig met het maken van vakantieplannen? En behoefte aan een paar dagen of een weekje mediteren? Bodhitv selecteerde een aantal leuke retraites voor deze zomer.

Nog interessanter

Laatste artikelen

Boeddhistische culturen: Chinese chants voor Kwan Yin
19-04
Boeddhistische culturen: Chinese chants voor Kwan Yin
Veel westerlingen associëren het boeddhisme als eerste met mediteren. Maar wat doen boeddhisten uit andere culturen? Judith Sudhölter gaat op tournee langs verschillende niet-westerse boeddhistische groepen. In dit eerste deel viert ze de verjaardag van Kwan Yin in de Chinees-boeddhistische Longquan-tempel te Utrecht.
TV: Wijsheid van de Himalaya
06-04
TV: Wijsheid van de Himalaya
In het Tibetaans boeddhisme kan een leraar reïncarneren als een nieuwe persoon, als een nieuwe “manifestatie van wijsheid”. Sey Rinpoche is zo iemand. Zondag 22 april om 15.50 uur op NPO 2 bij de Boeddhistische Blik.
Mediteren met kinderen
06-04
Mediteren met kinderen
“Soms mediteer ik in bed en dan zet ik mijn knuffels rechtop zodat ze ook mee kunnen doen.” Op de Troelstraschool kijkt niemand er van op als een kind dit zegt. Al acht jaar mag de school in Geuzenveld zich ‘Mindful School’ noemen. René woont er een mindfulnessles bij en spreekt met mindfulnesstrainer Eline Snel.
Misbruik in het boeddhisme: egoprojectie, overgave en groepsdynamiek
24-03
Misbruik in het boeddhisme: egoprojectie, overgave en groepsdynamiek
Overal waar mensen samenkomen in complexe en hiërarchische systemen, ligt misbruik op de loer. Ook binnen het boeddhisme, getuige de vele misbruikzaken die de laatste jaren in de openbaarheid kwamen. Wat zijn mogelijke valkuilen binnen een student-leraar relatie? En hoe kunnen we hier bewuster mee omgaan?
KFC's Comfort Zone: Een worden met een hartig taartje
12-04
KFC's Comfort Zone: Een worden met een hartig taartje
Meditatie is blijkbaar zo mainstream geworden dat het zelfs de aandacht trekt van grote adverteerders. Goed nieuws, of het begin van het einde? Een analyse van Rod Meade Sperry.
TV: Becoming Who I Was
06-04
TV: Becoming Who I Was
Padma Angdu, een gewoon jongetje uit het Indiase Ladakh, is ontdekt als reïncarnatie van een legendarische hoge Tibetaanse leraar. Het betekent een grote transformatie voor Padma. Zondag 15 april om 14.55 uur op NPO 2 bij de Boeddhistische Blik.
TV: Buddha to Be
29-03
TV: Buddha to Be
De boeddhistische non en vredesactivist Sister Chân Không werkt al vanaf de jaren zeventig samen met Thich Nhat Hanh om het boeddhistische gedachtengoed over te brengen naar het Westen. 8 april om 15:50 op NPO2 bij de Boeddhistische Blik.
TV: Een Andere Kijk - Jacob Ter Veldhuis
23-03
TV: Een Andere Kijk - Jacob Ter Veldhuis
Meer dan 1000 uitvoeringen van zijn composities worden jaarlijks over de hele wereld gespeeld. Jacob Ter Veldhuis is daarmee een van de meest gewilde hedendaagse componisten in Europa. Zondag 1 april op NPO2 om 15.50 bij de boeddhistische blik.

Pagina 1 | 2 | 3 | .. | 115