Login

De 5 mooiste retraites voor het najaar

$article/block[@lang=$lang]/name

De 5 mooiste retraites voor het najaar
Bodhitv zet weer de leukste retraites voor je op een rijtje. Kun je lekker ontspannen de donkere dagen tegemoet!

De 5 mooiste retraites voor het najaar

Loes Liemburg
Loes   Liemburg

De Bodhitv-agenda staat weer zo vol met boeddhistische activiteiten, dat we bijna door de bomen het bos niet meer zien. Daarom hebben we ze even op een rijtje gezet: de vijf leukste retraites voor dit najaar! En ok, eentje voor de Kerst.


1. Mindfulness and Self Compassion Practice, 4 - 10 oktober

Wake Up organiseert weer een jongerenretraite bij het EIAB (nabij Keulen). Hoe beoefen je zelfcompassie als je innerlijke criticus weer eens opspeelt? Een week lang doe je zit- en loopmeditatie, gezamenlijke werkmeditatie, eten in stilte, uitwisseling, spelen, zingen en samenzijn. Voor beginners en gevorderen. Neem je muziekinstrumenten mee!

Kijk voor meer informatie in onze agenda of op de site van het EIAB.


2. Retraite Ardennen, 26 okt - 1 nov

Een zenretraite van een week die plaatsvindt in een voormalig klooster in het uiterste oosten van België. Er wordt alle dagen gemediteerd, er is dagelijks een Dharmatalk en tijd voor persoonlijke gesprekken. Ook kun je yoga doen en wandelen in de prachtige omgeving. De retraite zal in volledige stilte plaatsvinden.

Kosten: € 310 + dana. Bekijk de website voor meer informatie.


3. Straatretraite Zen Peacemakers, 5 - 9 oktober

In voor een avontuur? Begin oktober kun je op straatretraite in Keulen, met Frank De Waele. Met de groep leef je een aantal dagen op straat en bedel je om geld en eten, je neemt alleen een slaapzak mee. Je bent deels samen met de groep en deels alleen. De straatretraite is een intense ervaring van loslaten. 'In het erkennen van wat er is op straat, erkennen we ook ons eigen, thuisloze hart.'

Kosten: € 180. Bekijk alle informatie op de website.
Update: Deze retraite gaat niet door, i.v.m. persoonlijke omstandigheden van Frank de Waele.


4. Stedelijke herfstretraite met lama Jigmé Namgyal, 18 - 24 oktober

Studieretraite met onderricht uit Shantideva's Bodhicaryavatara, door de Tibetaans-boeddhistische lama Jigmé Namgyal in Rotterdam. Wat betekenen wijsheid en toewijding in het boeddhisme? Humor is een belangrijk ingrediënt van lama Jigmé's lessen, en altruïsme een belangrijke insteek. Je kunt ook alleen een weekend of een midweek meedoen.

Meer informatie vind je op de website.


5. Kerstretraite Maanhoeve, 24 - 26 december

Ok, het najaar is tegen die tijd echt al voorbij, maar ook deze Kerst kun je op retraite! De feestdagen kun je hier liefdevol vieren met volop meditatie, mantrazingen, lezingen en een schaapskooi om mindful voor te zorgen. De locatie is de pittoreske Maanhoeve in Drenthe, gelegen in een prachtig natuurgebied.

Kosten: € 195 + dana. Kijk hier voor meer info!Bekijk ook de rest van onze agenda voor leuke en inspirerende boeddhistische activiteiten!

Headerfoto: Jake Barnes, some rights reserved

Houd boeddhisme in beeld, word hier vriend van de BOS

Ook interessant

header-2.png

Retraites in de zomer van 2017


Nog bezig met het maken van vakantieplannen? En behoefte aan een paar dagen of een weekje mediteren? Bodhitv selecteerde een aantal leuke retraites voor deze zomer.

Nog interessanter

Laatste artikelen

Boeddhistische culturen: Chinese chants voor Kwan Yin
19-04
Boeddhistische culturen: Chinese chants voor Kwan Yin
Veel westerlingen associëren het boeddhisme als eerste met mediteren. Maar wat doen boeddhisten uit andere culturen? Judith Sudhölter gaat op tournee langs verschillende niet-westerse boeddhistische groepen. In dit eerste deel viert ze de verjaardag van Kwan Yin in de Chinees-boeddhistische Longquan-tempel te Utrecht.
TV: Wijsheid van de Himalaya
06-04
TV: Wijsheid van de Himalaya
In het Tibetaans boeddhisme kan een leraar reïncarneren als een nieuwe persoon, als een nieuwe “manifestatie van wijsheid”. Sey Rinpoche is zo iemand. Zondag 22 april om 15.50 uur op NPO 2 bij de Boeddhistische Blik.
Mediteren met kinderen
06-04
Mediteren met kinderen
“Soms mediteer ik in bed en dan zet ik mijn knuffels rechtop zodat ze ook mee kunnen doen.” Op de Troelstraschool kijkt niemand er van op als een kind dit zegt. Al acht jaar mag de school in Geuzenveld zich ‘Mindful School’ noemen. René woont er een mindfulnessles bij en spreekt met mindfulnesstrainer Eline Snel.
Misbruik in het boeddhisme: egoprojectie, overgave en groepsdynamiek
24-03
Misbruik in het boeddhisme: egoprojectie, overgave en groepsdynamiek
Overal waar mensen samenkomen in complexe en hiërarchische systemen, ligt misbruik op de loer. Ook binnen het boeddhisme, getuige de vele misbruikzaken die de laatste jaren in de openbaarheid kwamen. Wat zijn mogelijke valkuilen binnen een student-leraar relatie? En hoe kunnen we hier bewuster mee omgaan?
KFC's Comfort Zone: Een worden met een hartig taartje
12-04
KFC's Comfort Zone: Een worden met een hartig taartje
Meditatie is blijkbaar zo mainstream geworden dat het zelfs de aandacht trekt van grote adverteerders. Goed nieuws, of het begin van het einde? Een analyse van Rod Meade Sperry.
TV: Becoming Who I Was
06-04
TV: Becoming Who I Was
Padma Angdu, een gewoon jongetje uit het Indiase Ladakh, is ontdekt als reïncarnatie van een legendarische hoge Tibetaanse leraar. Het betekent een grote transformatie voor Padma. Zondag 15 april om 14.55 uur op NPO 2 bij de Boeddhistische Blik.
TV: Buddha to Be
29-03
TV: Buddha to Be
De boeddhistische non en vredesactivist Sister Chân Không werkt al vanaf de jaren zeventig samen met Thich Nhat Hanh om het boeddhistische gedachtengoed over te brengen naar het Westen. 8 april om 15:50 op NPO2 bij de Boeddhistische Blik.
TV: Een Andere Kijk - Jacob Ter Veldhuis
23-03
TV: Een Andere Kijk - Jacob Ter Veldhuis
Meer dan 1000 uitvoeringen van zijn composities worden jaarlijks over de hele wereld gespeeld. Jacob Ter Veldhuis is daarmee een van de meest gewilde hedendaagse componisten in Europa. Zondag 1 april op NPO2 om 15.50 bij de boeddhistische blik.

Pagina 1 | 2 | 3 | .. | 115