Login

De 5 mooiste retraites voor het najaar

$article/block[@lang=$lang]/name

De 5 mooiste retraites voor het najaar
Bodhitv zet weer de leukste retraites voor je op een rijtje. Kun je lekker ontspannen de donkere dagen tegemoet!

De 5 mooiste retraites voor het najaar

Loes Liemburg
Loes   Liemburg

De Bodhitv-agenda staat weer zo vol met boeddhistische activiteiten, dat we bijna door de bomen het bos niet meer zien. Daarom hebben we ze even op een rijtje gezet: de vijf leukste retraites voor dit najaar! En ok, eentje voor de Kerst.


1. Mindfulness and Self Compassion Practice, 4 - 10 oktober

Wake Up organiseert weer een jongerenretraite bij het EIAB (nabij Keulen). Hoe beoefen je zelfcompassie als je innerlijke criticus weer eens opspeelt? Een week lang doe je zit- en loopmeditatie, gezamenlijke werkmeditatie, eten in stilte, uitwisseling, spelen, zingen en samenzijn. Voor beginners en gevorderen. Neem je muziekinstrumenten mee!

Kijk voor meer informatie in onze agenda of op de site van het EIAB.


2. Retraite Ardennen, 26 okt - 1 nov

Een zenretraite van een week die plaatsvindt in een voormalig klooster in het uiterste oosten van België. Er wordt alle dagen gemediteerd, er is dagelijks een Dharmatalk en tijd voor persoonlijke gesprekken. Ook kun je yoga doen en wandelen in de prachtige omgeving. De retraite zal in volledige stilte plaatsvinden.

Kosten: € 310 + dana. Bekijk de website voor meer informatie.


3. Straatretraite Zen Peacemakers, 5 - 9 oktober

In voor een avontuur? Begin oktober kun je op straatretraite in Keulen, met Frank De Waele. Met de groep leef je een aantal dagen op straat en bedel je om geld en eten, je neemt alleen een slaapzak mee. Je bent deels samen met de groep en deels alleen. De straatretraite is een intense ervaring van loslaten. 'In het erkennen van wat er is op straat, erkennen we ook ons eigen, thuisloze hart.'

Kosten: € 180. Bekijk alle informatie op de website.
Update: Deze retraite gaat niet door, i.v.m. persoonlijke omstandigheden van Frank de Waele.


4. Stedelijke herfstretraite met lama Jigmé Namgyal, 18 - 24 oktober

Studieretraite met onderricht uit Shantideva's Bodhicaryavatara, door de Tibetaans-boeddhistische lama Jigmé Namgyal in Rotterdam. Wat betekenen wijsheid en toewijding in het boeddhisme? Humor is een belangrijk ingrediënt van lama Jigmé's lessen, en altruïsme een belangrijke insteek. Je kunt ook alleen een weekend of een midweek meedoen.

Meer informatie vind je op de website.


5. Kerstretraite Maanhoeve, 24 - 26 december

Ok, het najaar is tegen die tijd echt al voorbij, maar ook deze Kerst kun je op retraite! De feestdagen kun je hier liefdevol vieren met volop meditatie, mantrazingen, lezingen en een schaapskooi om mindful voor te zorgen. De locatie is de pittoreske Maanhoeve in Drenthe, gelegen in een prachtig natuurgebied.

Kosten: € 195 + dana. Kijk hier voor meer info!Bekijk ook de rest van onze agenda voor leuke en inspirerende boeddhistische activiteiten!

Headerfoto: Jake Barnes, some rights reserved

Houd boeddhisme in beeld, word hier vriend van de BOS

Ook interessant

header-2.png

Retraites in de zomer van 2017


Nog bezig met het maken van vakantieplannen? En behoefte aan een paar dagen of een weekje mediteren? Bodhitv selecteerde een aantal leuke retraites voor deze zomer.

Nog interessanter

Laatste artikelen

Mindful samenwonen in Wake Up Leef
18-01
Mindful samenwonen in Wake Up Leef
Leven in een boeddhistische woongroep: zou dat je beoefening niet enorm verrijken? Judith vroeg het aan de bewoners van Wake Up Leef in Nijmegen Lent.
TV: The Next Guardian
29-12
TV: The Next Guardian
Een film over de diepe kloof tussen vader en zoon in een Bhutaans gezin, waar de tegengestelde verlangens van twee generaties met elkaar in botsing komen. Nu online te zien.
Bezoek Tibetaanse parlementariërs aan Nederland
15-12
Bezoek Tibetaanse parlementariërs aan Nederland
Vier leden van het Tibetaanse parlement in ballingschap brachten eind november een bezoek aan Nederland op uitnodiging van International Campaign for Tibet.
Wat is jouw nieuwjaarswens voor 2018?
14-12
Wat is jouw nieuwjaarswens voor 2018?
Wat wens jij de wereld, je naasten of jezelf toe in 2018? Daarover gaat de laatste Buddha Bites van 2017. Met jullie antwoorden op deze vraag maakt Misha Belien een collectieve nieuwjaarswens voor 2018.
Geven zonder bijbedoeling
11-01
Geven zonder bijbedoeling
Tijdens een rondje shoppen wordt Kitty geconfronteerd met haar ongemak als het op vrijgevigheid aankomt. Aan de hand van de zes paramita’s gaat ze op zoek naar verlichting.
Boeddhistische wijsheid in kersthits
21-12
Boeddhistische wijsheid in kersthits
Zoetsappig, clichématig, oppervlakkig én hardnekkig, want ieder jaar zijn ze er weer: kerstliedjes. Weerstand bieden is zinloos, daarom kun je de oorwurm-veroorzakende deuntjes beter omarmen. Want zit er niet stiekem heel veel wijsheid verscholen in de kerstklappers?
TV: Tussen meten en weten - Wetenschap
15-12
TV: Tussen meten en weten - Wetenschap
Jan Bor ontmoet mensen die in het gebied tussen meten en weten wetenschap bedrijven. Waaronder natuurkundigen Carlo Rovelli en Erik Verlinde en de astrofysicus Trinh Xuan Tuan. Die zegt dat fysica niet de enige manier is om de werkelijkheid te beschrijven. Dinsdag om 22:55 op NPO2 bij de Boeddhistische Blik.
TV: Tussen meten en weten - Gezondheid
07-12
TV: Tussen meten en weten - Gezondheid
In deze aflevering kijkt Jan Bor kritisch naar onze wens om ons lichaam op te delen in segmenten en cijfers. 12 december om 22:55 op NPO2 bij de Boeddhistische Blik.

Pagina 1 | 2 | 3 | .. | 113