Login

De 5 leukste zomerretraites!

$article/block[@lang=$lang]/name

De 5 leukste zomerretraites!
Nog geen ideeën voor de zomer of juist al wilde plannen aan het smeden? Bodhitv helpt je een handje: de leukste retraites!

De 5 leukste zomerretraites!

Loes Liemburg
Loes   Liemburg
  • Geschreven op: 30-05-2014
  • Waardering: 2 Sterren
  • Tags:

De Bodhitv-agenda staat nu zo vol met boeddhistische activiteiten, dat we bijna door de bomen het bos niet meer zien. Daarom hebben we ze even op een rijtje gezet: de vijf leukste retraites deze zomer!


1. Shambhala Youth Retreat 19 – 30 juli


In centrum Dechen Chöling in midden-Frankrijk vindt deze jongerenretraite plaats, voor mensen van 18 tot 35 jaar. Het thema van 2014 is: “exploring mindfulness”. Naast meditatie is er ook plaats voor discussie, excursies, gezamenlijke maaltijden en lichamelijke oefeningen zoals qi-gong.

Acharya Orhun Cercel leidt de retraite.
De kosten zijn € 420 euro.

Voor alle info en aanmelden kijk je hier.


2. Summer Opening Retreat Plum Village 4 juli – 1 augustus


De vierweekse Zomeropening, geleid door Thich Nhat Hanh, is de grootste en feestelijkste retraite van Plum Village. Voor alle mindfulness-adepten! Thay geeft elke week vier talks en een vraag-en-antwoord-sessie. De omgeving: het platteland van Zuid-Frankrijk.

Reserveren kan tot 30 juni, maar aangeraden wordt om het zo snel mogelijk te doen om je van een plekje te verzekeren.

Plum Village kan achthonderd mensen herbergen, dus om de retraite in goede banen te leiden zijn er regels, bekijk die hier.

Voor informatie over de verschillende tarieven kijk je hier. Je kunt ook vrijwilliger worden tijdens de retraite.
Alle info over deze retraite vind je hier.


3. Rigpa Meditation Retreat 5 – 13 juli


Deze Rigpa-retraite vindt eveneens in Zuid-Frankrijk plaats, in centrum Lerab Ling. Het programma is samengesteld door Sogyal Rinpoche. Tijdens de retraite wordt er voornamelijk gemediteerd. Beginnelingen zijn net zo welkom als gevorderde meditatoren.

Het is overigens mogelijk de hele retraite in stilte te volgen.

Dit jaar komen Dilgo Khyentse Yangsi Rinpoche en Matthieu Ricard langs halverwege de retraite.

De kosten liggen tussen de € 270 en € 315, of bekijk de informatie over jongerenkorting.
Voor meer info en aanmelden klik je hier.


4. Zen en ecologie 21 – 30 juli


Dit is een tiendaagse zenretraite in stilte, in het westen van Duitsland. Een meditatief dagprogramma wordt om de twee dagen onderbroken door een dharmavoordracht, waarin Frank De Waele motieven uit de boeddhistische teksttraditie over de natuur en de zorg voor de aarde verbindt met ecologische thema’s uit de hedendaagse zen.

De retraite kan ook als vijfdaagse gevolgd worden.

De kosten zijn € 420 of € 450 voor de tiendaagse, en € 270 of € 300 voor de vijfdaagse.

Voor alle info en aanmelden kijk je hier.


5. Zomerretraite Inzicht en bevrijding 23 juli – 1 augustus

Onze laatste aanrader vindt in Nederland plaats, vlakbij Venlo. In een prachtige kloostertuin staan zit- en loopmeditatie, aandachtig bewegen, recitatie, metta-meditatie, dharmatoespraken, groeps- en individuele gesprekken op het programma.

Ook deze retraite wordt voornamelijk in stilte gehouden. Ervaring bij Inzicht & Bevrijding is wel een voorwaarde voor deelname.

De kosten zijn € 510 + dana.
Voor informatie over de retraite kijk je hier.
Om je aan te melden, klik hier.


Bekijk onze agenda voor nog meer leuks. Fijne zomer!


Headerfoto origineel: Horia Varlan

Houd boeddhisme in beeld, word hier vriend van de BOS

Ook interessant

header-2.png

Retraites in de zomer van 2017


Nog bezig met het maken van vakantieplannen? En behoefte aan een paar dagen of een weekje mediteren? Bodhitv selecteerde een aantal leuke retraites voor deze zomer.

Nog interessanter

Laatste artikelen

Boeddhistische culturen: Chinese chants voor Kwan Yin
19-04
Boeddhistische culturen: Chinese chants voor Kwan Yin
Veel westerlingen associëren het boeddhisme als eerste met mediteren. Maar wat doen boeddhisten uit andere culturen? Judith Sudhölter gaat op tournee langs verschillende niet-westerse boeddhistische groepen. In dit eerste deel viert ze de verjaardag van Kwan Yin in de Chinees-boeddhistische Longquan-tempel te Utrecht.
TV: Wijsheid van de Himalaya
06-04
TV: Wijsheid van de Himalaya
In het Tibetaans boeddhisme kan een leraar reïncarneren als een nieuwe persoon, als een nieuwe “manifestatie van wijsheid”. Sey Rinpoche is zo iemand. Zondag 22 april om 15.50 uur op NPO 2 bij de Boeddhistische Blik.
Mediteren met kinderen
06-04
Mediteren met kinderen
“Soms mediteer ik in bed en dan zet ik mijn knuffels rechtop zodat ze ook mee kunnen doen.” Op de Troelstraschool kijkt niemand er van op als een kind dit zegt. Al acht jaar mag de school in Geuzenveld zich ‘Mindful School’ noemen. René woont er een mindfulnessles bij en spreekt met mindfulnesstrainer Eline Snel.
Misbruik in het boeddhisme: egoprojectie, overgave en groepsdynamiek
24-03
Misbruik in het boeddhisme: egoprojectie, overgave en groepsdynamiek
Overal waar mensen samenkomen in complexe en hiërarchische systemen, ligt misbruik op de loer. Ook binnen het boeddhisme, getuige de vele misbruikzaken die de laatste jaren in de openbaarheid kwamen. Wat zijn mogelijke valkuilen binnen een student-leraar relatie? En hoe kunnen we hier bewuster mee omgaan?
KFC's Comfort Zone: Een worden met een hartig taartje
12-04
KFC's Comfort Zone: Een worden met een hartig taartje
Meditatie is blijkbaar zo mainstream geworden dat het zelfs de aandacht trekt van grote adverteerders. Goed nieuws, of het begin van het einde? Een analyse van Rod Meade Sperry.
TV: Becoming Who I Was
06-04
TV: Becoming Who I Was
Padma Angdu, een gewoon jongetje uit het Indiase Ladakh, is ontdekt als reïncarnatie van een legendarische hoge Tibetaanse leraar. Het betekent een grote transformatie voor Padma. Zondag 15 april om 14.55 uur op NPO 2 bij de Boeddhistische Blik.
TV: Buddha to Be
29-03
TV: Buddha to Be
De boeddhistische non en vredesactivist Sister Chân Không werkt al vanaf de jaren zeventig samen met Thich Nhat Hanh om het boeddhistische gedachtengoed over te brengen naar het Westen. 8 april om 15:50 op NPO2 bij de Boeddhistische Blik.
TV: Een Andere Kijk - Jacob Ter Veldhuis
23-03
TV: Een Andere Kijk - Jacob Ter Veldhuis
Meer dan 1000 uitvoeringen van zijn composities worden jaarlijks over de hele wereld gespeeld. Jacob Ter Veldhuis is daarmee een van de meest gewilde hedendaagse componisten in Europa. Zondag 1 april op NPO2 om 15.50 bij de boeddhistische blik.

Pagina 1 | 2 | 3 | .. | 115