Login

De 5 leukste zomerretraites!

$article/block[@lang=$lang]/name

De 5 leukste zomerretraites!
Nog geen ideeën voor de zomer of juist al wilde plannen aan het smeden? Bodhitv helpt je een handje: de leukste retraites!

De 5 leukste zomerretraites!

Loes Liemburg
Loes   Liemburg
  • Geschreven op: 30-05-2014
  • Waardering: 2 Sterren
  • Tags:

De Bodhitv-agenda staat nu zo vol met boeddhistische activiteiten, dat we bijna door de bomen het bos niet meer zien. Daarom hebben we ze even op een rijtje gezet: de vijf leukste retraites deze zomer!


1. Shambhala Youth Retreat 19 – 30 juli


In centrum Dechen Chöling in midden-Frankrijk vindt deze jongerenretraite plaats, voor mensen van 18 tot 35 jaar. Het thema van 2014 is: “exploring mindfulness”. Naast meditatie is er ook plaats voor discussie, excursies, gezamenlijke maaltijden en lichamelijke oefeningen zoals qi-gong.

Acharya Orhun Cercel leidt de retraite.
De kosten zijn € 420 euro.

Voor alle info en aanmelden kijk je hier.


2. Summer Opening Retreat Plum Village 4 juli – 1 augustus


De vierweekse Zomeropening, geleid door Thich Nhat Hanh, is de grootste en feestelijkste retraite van Plum Village. Voor alle mindfulness-adepten! Thay geeft elke week vier talks en een vraag-en-antwoord-sessie. De omgeving: het platteland van Zuid-Frankrijk.

Reserveren kan tot 30 juni, maar aangeraden wordt om het zo snel mogelijk te doen om je van een plekje te verzekeren.

Plum Village kan achthonderd mensen herbergen, dus om de retraite in goede banen te leiden zijn er regels, bekijk die hier.

Voor informatie over de verschillende tarieven kijk je hier. Je kunt ook vrijwilliger worden tijdens de retraite.
Alle info over deze retraite vind je hier.


3. Rigpa Meditation Retreat 5 – 13 juli


Deze Rigpa-retraite vindt eveneens in Zuid-Frankrijk plaats, in centrum Lerab Ling. Het programma is samengesteld door Sogyal Rinpoche. Tijdens de retraite wordt er voornamelijk gemediteerd. Beginnelingen zijn net zo welkom als gevorderde meditatoren.

Het is overigens mogelijk de hele retraite in stilte te volgen.

Dit jaar komen Dilgo Khyentse Yangsi Rinpoche en Matthieu Ricard langs halverwege de retraite.

De kosten liggen tussen de € 270 en € 315, of bekijk de informatie over jongerenkorting.
Voor meer info en aanmelden klik je hier.


4. Zen en ecologie 21 – 30 juli


Dit is een tiendaagse zenretraite in stilte, in het westen van Duitsland. Een meditatief dagprogramma wordt om de twee dagen onderbroken door een dharmavoordracht, waarin Frank De Waele motieven uit de boeddhistische teksttraditie over de natuur en de zorg voor de aarde verbindt met ecologische thema’s uit de hedendaagse zen.

De retraite kan ook als vijfdaagse gevolgd worden.

De kosten zijn € 420 of € 450 voor de tiendaagse, en € 270 of € 300 voor de vijfdaagse.

Voor alle info en aanmelden kijk je hier.


5. Zomerretraite Inzicht en bevrijding 23 juli – 1 augustus

Onze laatste aanrader vindt in Nederland plaats, vlakbij Venlo. In een prachtige kloostertuin staan zit- en loopmeditatie, aandachtig bewegen, recitatie, metta-meditatie, dharmatoespraken, groeps- en individuele gesprekken op het programma.

Ook deze retraite wordt voornamelijk in stilte gehouden. Ervaring bij Inzicht & Bevrijding is wel een voorwaarde voor deelname.

De kosten zijn € 510 + dana.
Voor informatie over de retraite kijk je hier.
Om je aan te melden, klik hier.


Bekijk onze agenda voor nog meer leuks. Fijne zomer!


Headerfoto origineel: Horia Varlan

Houd boeddhisme in beeld, word hier vriend van de BOS

Ook interessant

header-2.png

Retraites in de zomer van 2017


Nog bezig met het maken van vakantieplannen? En behoefte aan een paar dagen of een weekje mediteren? Bodhitv selecteerde een aantal leuke retraites voor deze zomer.

Nog interessanter

Laatste artikelen

Mindful samenwonen in Wake Up Leef
18-01
Mindful samenwonen in Wake Up Leef
Leven in een boeddhistische woongroep: zou dat je beoefening niet enorm verrijken? Judith vroeg het aan de bewoners van Wake Up Leef in Nijmegen Lent.
TV: The Next Guardian
29-12
TV: The Next Guardian
Een film over de diepe kloof tussen vader en zoon in een Bhutaans gezin, waar de tegengestelde verlangens van twee generaties met elkaar in botsing komen. Nu online te zien.
Bezoek Tibetaanse parlementariërs aan Nederland
15-12
Bezoek Tibetaanse parlementariërs aan Nederland
Vier leden van het Tibetaanse parlement in ballingschap brachten eind november een bezoek aan Nederland op uitnodiging van International Campaign for Tibet.
Wat is jouw nieuwjaarswens voor 2018?
14-12
Wat is jouw nieuwjaarswens voor 2018?
Wat wens jij de wereld, je naasten of jezelf toe in 2018? Daarover gaat de laatste Buddha Bites van 2017. Met jullie antwoorden op deze vraag maakt Misha Belien een collectieve nieuwjaarswens voor 2018.
Geven zonder bijbedoeling
11-01
Geven zonder bijbedoeling
Tijdens een rondje shoppen wordt Kitty geconfronteerd met haar ongemak als het op vrijgevigheid aankomt. Aan de hand van de zes paramita’s gaat ze op zoek naar verlichting.
Boeddhistische wijsheid in kersthits
21-12
Boeddhistische wijsheid in kersthits
Zoetsappig, clichématig, oppervlakkig én hardnekkig, want ieder jaar zijn ze er weer: kerstliedjes. Weerstand bieden is zinloos, daarom kun je de oorwurm-veroorzakende deuntjes beter omarmen. Want zit er niet stiekem heel veel wijsheid verscholen in de kerstklappers?
TV: Tussen meten en weten - Wetenschap
15-12
TV: Tussen meten en weten - Wetenschap
Jan Bor ontmoet mensen die in het gebied tussen meten en weten wetenschap bedrijven. Waaronder natuurkundigen Carlo Rovelli en Erik Verlinde en de astrofysicus Trinh Xuan Tuan. Die zegt dat fysica niet de enige manier is om de werkelijkheid te beschrijven. Dinsdag om 22:55 op NPO2 bij de Boeddhistische Blik.
TV: Tussen meten en weten - Gezondheid
07-12
TV: Tussen meten en weten - Gezondheid
In deze aflevering kijkt Jan Bor kritisch naar onze wens om ons lichaam op te delen in segmenten en cijfers. 12 december om 22:55 op NPO2 bij de Boeddhistische Blik.

Pagina 1 | 2 | 3 | .. | 113