Login

Dalai Lama-fans aan het woord: Friso Woudstra

$article/block[@lang=$lang]/name

Dalai Lama-fans aan het woord: Friso Woudstra
Kijk je ook zo uit naar de komst van de Dalai Lama? Deze drie fans wel! Vandaag alweer het laatste filmpje, met allround boeddhist Friso Woudstra.

Dalai Lama-fans aan het woord: Friso Woudstra

Loes Liemburg
Loes   Liemburg

Van politiek vluchteling is de Dalai Lama wereldwijd uitgegroeid tot spiritueel idool. Wat maakt hem zo populair? En wat betekent hij voor jonge boeddhisten in Nederland? Studenten van de Fontys Hogeschool voor Journalistiek maakten drie videoportretten van Dalai Lama-fans, waaronder de happy hardcore-dj Ramon Roelofs, die sinds kort ook zenleraar is. De geportretteerden zijn beoefenaars uit verschillende boeddhistische tradities.

Bekijk het laatste filmpje, met Friso Woudstra die zich "allround boeddhist" noemt.


De Fontys-portretten maken deel uit van een uitgebreid BOS-programma rond het bezoek van de Dalai Lama. Op 11 mei geeft hij een boeddhistische les en een publieke lezing in Ahoy Rotterdam.

  • De BOS zendt op 11 mei een livestream uit van de dag, en op 18 mei een verdiepende documentaire over het bezoek;
  • Ook de radiouitzendingen staan in het teken van het bezoek;
  • En Bodhitv doet verslag.

Bekijk de volledige programmering hier.

Houd boeddhisme in beeld, word hier vriend van de BOS

Ook interessant

header_dl80.png

Een Tibetaanse vlaggenzee op de Dam


Op maandag 6 juli wordt de Dalai Lama 80 jaar dat wordt wereldwijd uitbundig gevierd. In Nederland is dat in Amsterdam, op de Dam, die vanaf 13:00 veranderd zal zijn in een Tibetaanse vlaggenzee.

Nog interessanter

Laatste artikelen

Mindful samenwonen in Wake Up Leef
18-01
Mindful samenwonen in Wake Up Leef
Leven in een boeddhistische woongroep: zou dat je beoefening niet enorm verrijken? Judith vroeg het aan de bewoners van Wake Up Leef in Nijmegen Lent.
TV: The Next Guardian
29-12
TV: The Next Guardian
Een film over de diepe kloof tussen vader en zoon in een Bhutaans gezin, waar de tegengestelde verlangens van twee generaties met elkaar in botsing komen. Nu online te zien.
Bezoek Tibetaanse parlementariërs aan Nederland
15-12
Bezoek Tibetaanse parlementariërs aan Nederland
Vier leden van het Tibetaanse parlement in ballingschap brachten eind november een bezoek aan Nederland op uitnodiging van International Campaign for Tibet.
Wat is jouw nieuwjaarswens voor 2018?
14-12
Wat is jouw nieuwjaarswens voor 2018?
Wat wens jij de wereld, je naasten of jezelf toe in 2018? Daarover gaat de laatste Buddha Bites van 2017. Met jullie antwoorden op deze vraag maakt Misha Belien een collectieve nieuwjaarswens voor 2018.
Geven zonder bijbedoeling
11-01
Geven zonder bijbedoeling
Tijdens een rondje shoppen wordt Kitty geconfronteerd met haar ongemak als het op vrijgevigheid aankomt. Aan de hand van de zes paramita’s gaat ze op zoek naar verlichting.
Boeddhistische wijsheid in kersthits
21-12
Boeddhistische wijsheid in kersthits
Zoetsappig, clichématig, oppervlakkig én hardnekkig, want ieder jaar zijn ze er weer: kerstliedjes. Weerstand bieden is zinloos, daarom kun je de oorwurm-veroorzakende deuntjes beter omarmen. Want zit er niet stiekem heel veel wijsheid verscholen in de kerstklappers?
TV: Tussen meten en weten - Wetenschap
15-12
TV: Tussen meten en weten - Wetenschap
Jan Bor ontmoet mensen die in het gebied tussen meten en weten wetenschap bedrijven. Waaronder natuurkundigen Carlo Rovelli en Erik Verlinde en de astrofysicus Trinh Xuan Tuan. Die zegt dat fysica niet de enige manier is om de werkelijkheid te beschrijven. Dinsdag om 22:55 op NPO2 bij de Boeddhistische Blik.
TV: Tussen meten en weten - Gezondheid
07-12
TV: Tussen meten en weten - Gezondheid
In deze aflevering kijkt Jan Bor kritisch naar onze wens om ons lichaam op te delen in segmenten en cijfers. 12 december om 22:55 op NPO2 bij de Boeddhistische Blik.

Pagina 1 | 2 | 3 | .. | 113