Login

Dalai Lama-fans aan het woord: Ramon Roelofs

$article/block[@lang=$lang]/name

Dalai Lama-fans aan het woord: Ramon Roelofs
Kijk je ook zo uit naar de komst van de Dalai Lama? Deze drie fans wel! Vandaag het tweede filmpje, met zenboeddhist Ramon Roelofs aka Charly Lownoise.

Dalai Lama-fans aan het woord: Ramon Roelofs

Loes Liemburg
Loes   Liemburg
  • Geschreven op: 07-05-2014
  • Waardering: 2 Sterren
  • Tags:

Van politiek vluchteling is de Dalai Lama wereldwijd uitgegroeid tot spiritueel idool. Wat maakt hem zo populair? En wat betekent hij voor jonge boeddhisten in Nederland? Studenten van de Fontys Hogeschool voor Journalistiek maakten drie videoportretten van Dalai Lama-fans, waaronder de happy hardcore-dj Ramon Roelofs, die sinds kort ook zenleraar is. De geportretteerden zijn beoefenaars uit verschillende boeddhistische tradities.

Bekijk het tweede filmpje, met Ramon Roelofs aka Charly Lownoise.

De Fontys-portretten maken deel uit van een uitgebreid BOS-programma rond het bezoek van de Dalai Lama. Op 11 mei geeft hij een boeddhistische les en een publieke lezing in Ahoy Rotterdam.

  • De BOS zendt op 11 mei een livestream uit van de dag, en op 18 mei een verdiepende documentaire over het bezoek;
  • Ook de radiouitzendingen staan in het teken van het bezoek;
  • En Bodhitv doet verslag.

Bekijk de volledige programmering hier.

Houd boeddhisme in beeld, word hier vriend van de BOS

Ook interessant

header_dl80.png

Een Tibetaanse vlaggenzee op de Dam


Op maandag 6 juli wordt de Dalai Lama 80 jaar dat wordt wereldwijd uitbundig gevierd. In Nederland is dat in Amsterdam, op de Dam, die vanaf 13:00 veranderd zal zijn in een Tibetaanse vlaggenzee.

Nog interessanter

Laatste artikelen

Boeddhistische culturen: Chinese chants voor Kwan Yin
19-04
Boeddhistische culturen: Chinese chants voor Kwan Yin
Veel westerlingen associëren het boeddhisme als eerste met mediteren. Maar wat doen boeddhisten uit andere culturen? Judith Sudhölter gaat op tournee langs verschillende niet-westerse boeddhistische groepen. In dit eerste deel viert ze de verjaardag van Kwan Yin in de Chinees-boeddhistische Longquan-tempel te Utrecht.
TV: Wijsheid van de Himalaya
06-04
TV: Wijsheid van de Himalaya
In het Tibetaans boeddhisme kan een leraar reïncarneren als een nieuwe persoon, als een nieuwe “manifestatie van wijsheid”. Sey Rinpoche is zo iemand. Zondag 22 april om 15.50 uur op NPO 2 bij de Boeddhistische Blik.
Mediteren met kinderen
06-04
Mediteren met kinderen
“Soms mediteer ik in bed en dan zet ik mijn knuffels rechtop zodat ze ook mee kunnen doen.” Op de Troelstraschool kijkt niemand er van op als een kind dit zegt. Al acht jaar mag de school in Geuzenveld zich ‘Mindful School’ noemen. René woont er een mindfulnessles bij en spreekt met mindfulnesstrainer Eline Snel.
Misbruik in het boeddhisme: egoprojectie, overgave en groepsdynamiek
24-03
Misbruik in het boeddhisme: egoprojectie, overgave en groepsdynamiek
Overal waar mensen samenkomen in complexe en hiërarchische systemen, ligt misbruik op de loer. Ook binnen het boeddhisme, getuige de vele misbruikzaken die de laatste jaren in de openbaarheid kwamen. Wat zijn mogelijke valkuilen binnen een student-leraar relatie? En hoe kunnen we hier bewuster mee omgaan?
KFC's Comfort Zone: Een worden met een hartig taartje
12-04
KFC's Comfort Zone: Een worden met een hartig taartje
Meditatie is blijkbaar zo mainstream geworden dat het zelfs de aandacht trekt van grote adverteerders. Goed nieuws, of het begin van het einde? Een analyse van Rod Meade Sperry.
TV: Becoming Who I Was
06-04
TV: Becoming Who I Was
Padma Angdu, een gewoon jongetje uit het Indiase Ladakh, is ontdekt als reïncarnatie van een legendarische hoge Tibetaanse leraar. Het betekent een grote transformatie voor Padma. Zondag 15 april om 14.55 uur op NPO 2 bij de Boeddhistische Blik.
TV: Buddha to Be
29-03
TV: Buddha to Be
De boeddhistische non en vredesactivist Sister Chân Không werkt al vanaf de jaren zeventig samen met Thich Nhat Hanh om het boeddhistische gedachtengoed over te brengen naar het Westen. 8 april om 15:50 op NPO2 bij de Boeddhistische Blik.
TV: Een Andere Kijk - Jacob Ter Veldhuis
23-03
TV: Een Andere Kijk - Jacob Ter Veldhuis
Meer dan 1000 uitvoeringen van zijn composities worden jaarlijks over de hele wereld gespeeld. Jacob Ter Veldhuis is daarmee een van de meest gewilde hedendaagse componisten in Europa. Zondag 1 april op NPO2 om 15.50 bij de boeddhistische blik.

Pagina 1 | 2 | 3 | .. | 115