Boeddhamob

Anne Kleisen
Anne  Kleisen

Foto's door: Christina Chouchena (www.christinachouchena.com) en Anne Kleisen

Na overweldigende media aandacht van radio, tv en kranten, ging de Boeddhamob los!  

Boeddhamob Bodhitv mediteerde afgelopen vrijdag (4 maart) om 9.00 uur op station Utrecht Centraal, ofwel: de Boeddhamob! Een flashmob met een boeddhistisch tintje. We mediteerden in het openbaar om reizigers een tegenwicht te bieden voor ons jachtige bestaan.

Treinreizigers staan vroeg op, ontbijten en brengen de kinderen naar school, maar hoe wakker zijn zij echt? Varen ze op de automatische piloot, of staan al hun zintuigen open om zich door elk moment van de dag te laten verrassen? Sta stil bij wat het leven te bieden heeft door de Boeddhamob.

Bekijk ook het video item van de Boeddhamob

De Boeddhamob werd georganiseerd door Bodhitv.nl, in samenwerking met Wake up.

boeddhamobDe Boeddhamob in de media:
NOS: nos.nl
Seven Days: www.sevendays.nl
De stad Utrecht:  www.destadutrecht.nl
Trouw:  www.trouw.nl
Parool: www.parool.nl
FunX (minuut 44): www.funx.nl
AD: www.ad.nl
RTV Utrecht: www.rtvutrecht.nl


Info: facebook.com en twitter (#boeddhamob)

 


Reacties op dit artikel

Corine van Huissteden Geweldige actie! Vaker doen! En het liefst op dagen dat ik geen tentamen heb zodat ik kan meedoen ;) :P :P
Geweldig hoeveel aandacht ervoor is gekomen! Onverwacht, en heel goed!


 Ik was ook graag gekomen, want wat een leuk initiatief! Ook voor mij geldt dat studie voor ging in verband met stage. Anders was ik zeker weten van de partij..
Fantastisch om te lezen hoe de media dit oppakte!

Christianne

Houd boeddhisme in beeld, word hier vriend van de BOS

Ook interessant

tibet_groot.jpg

Kirstens reis: Tibet on bike


Aan het einde van haar studie en relatie was het voor Kirsten tijd voor een nieuwe uitdaging. Dat werd: fietsen van Lhasa, naar Kathmandu. Alleen. Ze bracht haar ervaring in beeld en deelt deze nu met ons.

Nog interessanter

Laatste artikelen

Vukelekuu! Word wakker met de VU! Jasper Kops
25-06
Vukelekuu! Word wakker met de VU! Jasper Kops
Deze hele week verschijnen er op Bodhitv essays van studenten religie en levensbeschouwing van de VU. Jasper Kops: 'Als ik bezig ben met Kungfu en de concentratie dermate hoog is dat er een vorm van actieve meditatie ontstaat, dan creëert dit een gevoel van rust, compassie en kracht, die ik onmogelijk aan mijzelf kan toedichten.'
Vukelekuu! Word wakker met de VU! Henriete Versteijnen
25-06
Vukelekuu! Word wakker met de VU! Henriete Versteijnen
Deze hele week verschijnen er op Bodhitv essays van studenten religie en levensbeschouwing van de VU. Henriete Versteijnen: 'Naarmate we onszelf scherper en bewuster gadeslaan, gaat opvallen hoe vaak en hoeveel wisselingen er in onze geest optreden. De ene dag voelen we ons zielsgelukkig en onberedeneerd optimistisch en de volgende dag worden we wakker en moeten we weer helemaal opnieuw beginnen.'
Vukelekuu! Word wakker met de VU! Brenda Koning
24-06
Vukelekuu! Word wakker met de VU! Brenda Koning
Deze hele week verschijnen er op Bodhitv essays van studenten religie en levensbeschouwing van de VU. Brenda Koning: 'In het boeddhisme wordt er gesproken over het "niet-zelf". Hiermee wordt bedoeld dat er geen essentie van de dingen bestaat. Toch denk ik dat het mogelijk is een identiteit te hebben zonder essentie'.
Vukelekuu! Word wakker met de VU! Ilse Hübner
23-06
Vukelekuu! Word wakker met de VU! Ilse Hübner
Deze hele week verschijnen er op Bodhitv essays van studenten religie en levensbeschouwing van de VU. Ilse Hübner over waarom een boeddhist geen duurzame liefdes relatie aan kan gaan...of toch wel?
Vukelekuu! Word wakker met de VU! Maarten Rog
25-06
Vukelekuu! Word wakker met de VU! Maarten Rog
Deze hele week verschijnen er op Bodhitv essays van studenten religie en levensbeschouwing van de VU. Maarten Rog: 'Het bewust worden van de eigen dood en de dood van de naasten is een grote schok, een schok die niet verwerkt kan worden en een wond blijft die op verschillende belangrijke levensfasen weer open komt te liggen.'
Vukelekuu! Word wakker met de VU! Anne Dijk
24-06
Vukelekuu! Word wakker met de VU! Anne Dijk
Deze hele week verschijnen er op Bodhitv essays van studenten religie en levensbeschouwing van de VU. Anne Dijk: 'Ik besefte me dat er talloze voorbeelden te noemen zijn die bevestigen dat, hoe jong je ook bent, het leven vergankelijk is'.
Vukelekuu! Word wakker met de VU! Johan Aanen
24-06
Vukelekuu! Word wakker met de VU! Johan Aanen
Deze hele week verschijnen er op Bodhitv essays van studenten religie en levensbeschouwing van de VU. Johan Aanen: 'Wanneer ik denk aan vergankelijkheid, denk ik aan alle dingen in de wereld die ik mooi vind, die vaak veel te snel weer verdwijnen. Bijvoorbeeld een sereen moment waarin ik lijk weg te zakken in de tijd en waarin de tijd lijkt op te lossen in de eeuwigheid. Of de tevreden glimlach op het gezicht van een kind'.
Vukelekuu! Word wakker met de VU! Mensje van Puffelen
23-06
Vukelekuu! Word wakker met de VU! Mensje van Puffelen
Deze hele week verschijnen er op Bodhitv essays van studenten religie en levensbeschouwing van de VU. Mensje van Puffelen over 'To interbe or not to interbe':

Pagina 1 | .. | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | .. | 116